Tomaatti-mozzarellapiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Piirakkataikina Sunnuntai400 g    1480 kcal20 g128 g100 g8 g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g150 g1,2 kpl   31 kcal0,9 g5,7 g0,5 g2,1 g
Mozzarella light150 g    240 kcal30 g0,8 g14 g0 g
Oliivi kivetön musta rainbow50 g    90 kcal0,3 g2,9 g8,5 g0 g
Luumutomaatti pirkka, 83g83 g    17 kcal0,5 g3,2 g0,2 g5 g
Pestokastike, Barilla all Genovese, n. 1 tl30 g    161 kcal1,5 g0,9 g17 g1,3 g
Emmental juustoraaste 17% laktoositon (Arla), annos 150g50 g    145 kcal17 g0 g8,5 g0 g
Viola tomaatti-basilika tuorejuusto (Valio), annos 200g50 g    80 kcal4 g2 g6,5 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
963 g    2243 kcal74 g144 g155 g16 g
Ravintosisältö / annos161 g    375 kcal12 g24 g26 g2,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    233 kcal7,7 g15 g16 g1,7 g
Painele sulanut piirakka taikina vuokaan ja paista ~200 asteisessa uunissa n. 10 min. Ota vuoka uunista ja laita tomaatti-basilika tuorejuusto nokareita kuuman taikinan pohjalle ja levitä ne. Asettele tomaatti siivut taikinalle, ja aseta siivutettu mozzarella justo tomaattien päälle.

Ripottele puolitetut oliivit (n. 10 kpl) sekaan, sekä vihreää pesto nokareita.

Ripottele juustoraastetta ja asettele puolitetut (n. 6 kpl) luumu/kirsikka tomaatit päälle.

Paista n. 30-40 min. Nosta piirakka uunista ja revi tuoreesta basilikasta lehden palasia piirakan päälle.