Kalaa rakuunakastikkeessa

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Turska850 g    646 kcal147 g0 g5,9 g0 g
Golden Sun juokseva margariini, Lidl100 g    720 kcal0 g0,2 g80 g0 g
Oliiviöljy 27 g 5,4 tl1,9 rl0,3 dl239 kcal0 g0 g27 g0 g
Tomaattipyree, Pirkka50 g    41 kcal1,7 g10 g0,5 g0,5 g
Vesi, vesijohtovesi 100 g 20 tl6,7 rl1 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Valkoviini kuiva 150 g 30 tl10 rl1,5 dl103 kcal0,5 g0,9 g0 g0 g
Ruokakerma Becel 7% 2,5dl (Becel)200 g    160 kcal2 g9 g14 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
1477 g    1909 kcal151 g20 g127 g0,5 g
Ravintosisältö / annos185 g    239 kcal19 g2,5 g16 g0,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    129 kcal10 g1,3 g8,6 g0 g
Laita pannulle neljäsosa juoksevasta rasvasta, oliiviöljy, vesi ja tomaatti pasta, anna kiehua voimakkaalla lämmöllä 1-2 minuuttia.

Lisää viini ja 4tl kuivattua rakuunaa, neljäsosa juoksevasta rasvasta ja suola ja laske lämpöä.

Keitä vähän pidempään ja sitten lisää paloiteltu kala.

Keitä 2-3 minuuttia, käännä kalat ja keitä sama aika toisin päin.

Lisää loput juoksevasta rasvasta ja kerma, anna lämmetä muttei kiehua.

Tarkista suolaisuus ja lisää ripaus valkopippuria.

Tarjoa leivän ja kuivan elsassilaisen viinin kanssa.

Tähän reseptiin sopivat kaikki valkoiset kalat seistä siikaan ne.