Tomaatti-mozzarellapiirakka ruispohja

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Ruistaikina, valmistaikina, raaka (Myllynparas), annos 500g250 g    708 kcal12 g79 g38 g14 g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g150 g1,2 kpl   31 kcal0,9 g5,7 g0,5 g2,1 g
Kevyt mozzarella (Juustoportti), annos 150g150 g    263 kcal38 g0,8 g14 g0 g
Oliivi kivetön musta rainbow100 g    180 kcal0,6 g5,7 g17 g0 g
Pesto Rosso, Barilla50 g    165 kcal2 g6 g15 g0 g
Kirsikkatomaatti, suomalainen250 g2 kpl   50 kcal1,5 g10 g0,8 g3,5 g
Basilika, tuore15 g    6 kcal0,5 g0,8 g0,1 g0,6 g
Emmental juustoraaste 17% laktoositon (Arla), annos 150g50 g    145 kcal17 g0 g8,5 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
1015 g    1547 kcal71 g107 g93 g20 g
Ravintosisältö / annos169 g    257 kcal12 g18 g15 g3,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    152 kcal7 g11 g9 g2 g
Painele 1 levy (250g) piirakkavuokaan, ja paista n. 5 min ~200C uunissa.

Viipaloi tomaatit, mozzarella ja (10 kpl) oliivit.

Ota pohja pois uunista ja asettele tomaatit pohjalle, niiden päälle mozzarellat ja oliivit.

Ripottele päälle pestokastiketta ja juustoraastetta.

Paista n. 30 min uunissa, kunnes pinta saa vähän väriä.

Ota piirakka pois uunista, ja ripottele päälle (3-4 lehteä) tuoretta pilkottu basillikaa.

Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.