Tirripaisti
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Kylkiviipale (Pottu), annos 400g | 440 g | | | | | 1826 kcal | 57 g | 0 g | 180 g | 0 g |
Sipuli (kuorittu) | 220 g | 4 kpl | | | 2,4 dl | 59 kcal | 2,9 g | 11 g | 0,4 g | 3,7 g |
Suola, annos 3g | 11 g | | | | | 0 kcal | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g |
|
| Koko resepti 4 annosta | 671 g | | | | | 1885 kcal | 60 g | 11 g | 181 g | 3,7 g |
Ravintosisältö / annos | 168 g | | | | | 472 kcal | 15 g | 2,7 g | 45 g | 0,9 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 281 kcal | 9 g | 1,6 g | 27 g | 0,6 g |
1. Asettele kylkisiivut kuumalle paistinpannulle niin, että ne eivät ole päällekäin(vaatii useamman pannullisen) anna ruskistua kunnolla, käännä ja ruskista toinenkin puoli.
2. Kaada kylkisiivut kattilaan, laita paistinpannulle hieman kuumaa vettä(käytä apuna esim vedenkeitintä tai sitten hanasta tulevaa kuuminta vettä), hämmennä lastalla pannun pohjaa ja anna veden kiehahtaa samalla.
Kaada liemi lihojen päälle kattilaan.
Pannua ei siis tarvitse välissä pestä.
3. Toista kunnes kaikki lihat on ruskistettu.
4. Pilko sipuli oman maun mukaan kuutioiksi tai pitkiksi suikaleiksi ja laita ne, suola (ja valkopippuri) lihojen joukkoon, sipuli hajoaa lähes olemattomiin haudutuksen aikana.
Katso, että vettä on suunnilleen lihojen yläpintaan asti.
5. Hauduta paistia kattilassa kannen alla, kunnes lihat ovat mureita.
Tarjoile esim.
salaatin tai juuresmuussin kera.