Tirripaisti

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kylkiviipale (Pottu), annos 400g440 g    1826 kcal57 g0 g180 g0 g
Sipuli (kuorittu)220 g4 kpl  2,4 dl59 kcal2,9 g11 g0,4 g3,7 g
Suola, annos 3g11 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
671 g    1885 kcal60 g11 g181 g3,7 g
Ravintosisältö / annos168 g    472 kcal15 g2,7 g45 g0,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    281 kcal9 g1,6 g27 g0,6 g
1. Asettele kylkisiivut kuumalle paistinpannulle niin, että ne eivät ole päällekäin(vaatii useamman pannullisen) anna ruskistua kunnolla, käännä ja ruskista toinenkin puoli.

2. Kaada kylkisiivut kattilaan, laita paistinpannulle hieman kuumaa vettä(käytä apuna esim vedenkeitintä tai sitten hanasta tulevaa kuuminta vettä), hämmennä lastalla pannun pohjaa ja anna veden kiehahtaa samalla.

Kaada liemi lihojen päälle kattilaan.

Pannua ei siis tarvitse välissä pestä.

3. Toista kunnes kaikki lihat on ruskistettu.

4. Pilko sipuli oman maun mukaan kuutioiksi tai pitkiksi suikaleiksi ja laita ne, suola (ja valkopippuri) lihojen joukkoon, sipuli hajoaa lähes olemattomiin haudutuksen aikana.

Katso, että vettä on suunnilleen lihojen yläpintaan asti.

5. Hauduta paistia kattilassa kannen alla, kunnes lihat ovat mureita.

Tarjoile esim.

salaatin tai juuresmuussin kera.