Ahven-kasvisgratiini

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Ahvenfilee, pirkka240 g    204 kcal43 g0 g3,1 g0 g
Kevytmaito (Valio)200 g    92 kcal6,4 g10 g3 g0 g
Vehnäjauho täysjyvä Liperin mylly30 g    108 kcal3,9 g21 g0,9 g3 g
Oivariini, juokseva, rasvaseos30 g    216 kcal0,2 g0,2 g24 g0 g
Porkkana, keskikokoinen 65g65 g1 kpl   18 kcal0,4 g3,9 g0,1 g1,6 g
Parsakaali brokkoli 60 g0,2 kpl   21 kcal2,8 g1,2 g0,2 g1,5 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Juustoraaste, kevyt pizzaraaste (Ingman keittiöni)30 g    78 kcal7,8 g0,5 g5,1 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
2 annosta
658 g    737 kcal65 g36 g36 g6,1 g
Ravintosisältö / annos329 g    368 kcal32 g18 g18 g3,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    112 kcal10 g5,5 g5,5 g0,9 g
1. Valmista kastike:
Sulata oivariini, lisää täysjyvävehnäjauhot, anna kypsentyä hetki, lisää maito vähitellen, sekoittamalla samalla hyvin vispilällä tasaiseksi.

Lopuksi lisää katikkeeseen juustoraaste.

2. Valmista gratiini:
Levitä ahvenfileet uuninkestävän vuoan pohjalle, ripttele päälle suola.

Lisää porkkana ja parsakaali sopivina suupaloina päälle, ja lopuksi levitä päälle kastike.

Paista 175 asteisessa uunissa kunnes gratiini on valmis.