Karppimikrosämpylä10g Pellavansiemrouhe, 20g soyajauho, 5g voi, muna, 10g vesi, leivinjauhetta

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 60 g1,1 kpl   86 kcal7,5 g0,2 g6,1 g0 g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 10 g    32 kcal2,9 g0,7 g2 g3,1 g
Soijajauho, 1 dl, Soyappetit, Soyappetit20 g    80 kcal8 g3,2 g4 g3 g
Voi, 1 tl, 5 g5 g    37 kcal0,1 g0,1 g4 g0 g
Leivinjauhe 0.5 g 0,1 tl  0,9 kcal0 g0,2 g0 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 10 g 2 tl2/3 rl0,1 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Suola, annos 3g0.2 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
106 g    235 kcal19 g4,4 g16 g6,1 g
Ravintosisältö / annos106 g    236 kcal19 g4,4 g16 g6,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    223 kcal18 g4,2 g15 g5,8 g
Sulata voi astiassa (mikrossa) tai käytä öljyä.

Helpottaa sämpylän irtoamista, mutta itse teen pakasterasiaan (4dl) josta irtoaa kyllä hyvin ilman sitäkin.

Lisää pellavansiemenrouhe, soijajauho ja leivinjauhetta 1/4-½tl, suolaa maun mukaan ja sekoita muna joukkoon ja lisää vettä tilkka (n. rkl) niin että taikinasta tulee sen verran tasaisempaa että leviää jotenkuten myös reunoille laita mikroon 1½-2 minuutiksi mikron tehosta riippuen.

Soijajauhon määrää voi myös lisätä, käyttää sen sijaan/lisäksi mantelijauhoa, pähkinäjauhoa jne.
Sekaan voi laittaa myös juustoraastetta maun parantamiseksi jolloin tarvitsee ehkä pidemmän ajan mikrossa.

Sämpylä on valmis kun sämpylän pinta on kuiva.