Hollandaisekastike (HS.fi)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi50 g 10 tl3,3 rl1/2 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Valkoviinietikka (Rajamäen)15 g    3 kcal0 g1 g0 g0 g
Valkopippuri 1 g 1/2 tl0,1 rl 2,8 kcal0,1 g0,4 g0 g0,3 g
Keltuainen, 20g, annos 20g80 g    51 kcal2,8 g0,2 g20 g0 g
Voi 250 g 50 tl18 rl2,6 dl1814 kcal3 g1 g203 g0 g
Sitruunamehu, laimentamaton30 g    6,3 kcal0,1 g0,5 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
426 g    1877 kcal6 g3,1 g223 g0,3 g
Ravintosisältö / annos107 g    471 kcal1,5 g0,8 g56 g0,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    441 kcal1,4 g0,7 g52 g0,1 g
Ohje on HS. fi:n Ruoka-sivulta.

1.Mittaa kattilaan vesi, valkoviinietikka ja pippurit.

Keitä, kunnes neste on haihtunut puoleen.

Anna jäähtyä.

2.Laita keltuaiset ja neste teräskulhoon kiehuvan vesikattilan päälle.

Sekoita keltuaisia ja nestettä, kunnes seos sakenee selvästi.

Ota astia vesihauteesta.

3.Vatkaa joukkoon pehmeä voi vähän kerrallaan.

Mausta kastike suolalla ja sitruunamehulla.

Tarjoa heti keitettyjen parsojen kera.