Täytekakku(kasvisrasva)
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Kananmuna kuorineen punnittu | 220 g | 3,7 kpl | | | | 277 kcal | 24 g | 0,7 g | 20 g | 0 g |
Sokeri | 121 g | 40 kpl | 30 tl | 10 rl | 1,4 dl | 491 kcal | 0 g | 121 g | 0 g | 0 g |
Ohrakas ohratärkkelys | 80 g | | | | | 292 kcal | 0,3 g | 72 g | 0,4 g | 1,1 g |
Leivinjauhe | 5 g | | 1 tl | 1/3 rl | | 8,8 kcal | 0,3 g | 1,9 g | 0 g | 0 g |
Tähtitorttu luumumarmeladi (Dronningholm), annos 300g | 300 g | | | | | 450 kcal | 2,1 g | 105 g | 0 g | 0 g |
Persikkakuutioita, Rainbow | 250 g | | | | | 150 kcal | 1 g | 38 g | 0,3 g | 5,3 g |
Flora vispi 20% | 261 g | | | | | 574 kcal | 7,8 g | 13 g | 52 g | 0 g |
|
| Koko resepti 20 annosta | 1237 g | | | | | 2243 kcal | 36 g | 351 g | 73 g | 6,4 g |
Ravintosisältö / annos | 62 g | | | | | 112 kcal | 1,8 g | 18 g | 3,6 g | 0,3 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 181 kcal | 2,9 g | 28 g | 5,9 g | 0,5 g |
Täytekakku (kasvisrasva)
Kääretorttu
4 kananmunaa
1.5dl sokeria
1.5dl ohrakasta
1tl leivinjauhetta
Täyte:luumumarmeladia 300 prk, tai maun mukaan muuta vastaavaa marmeladia, flora vispi 20% vaahdotettuna, ja päälle koristeeksi esim.
persikkakuutioita 250g.
Vaahdota kananmunat ja sokeri hyvin ja lisää varovasti sekoittaen kuivat aineet.
Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja laita seos peltille tasaisesti ja paista 225 asteessa noin 7 minuuttia.
Kun pohja on paistunut kumoa se leivinpaperille ja anna jäähtyä.
Kostuta vedellä hieman levyä ja levitä jäähtyneelle levylle marmeladi ja ohut kerros floravaahtoa ja kääri levy rullalle.
Puolita kääretorttu ja laita puolikkaat vierekkäin niin lähelle kun menevät kakkukuvun alustalle.
Laita persikkakuutiot sievästi puolikkaitten päälle ja koristele kakku pursottamalla floravaahtoa ja lisäämällä esim suklaarouhetta koristeeksi .