Vanhan ajan munasalaatti+pippurimakrilli

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Pippurimakrilli, savustettu, Pirkka300 g    810 kcal60 g0 g63 g0 g
Kurkku 200 g1/2 kpl  4,4 dl22 kcal1,1 g2,8 g0,2 g1,4 g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g250 g2 kpl   51 kcal1,5 g10 g0,8 g3,5 g
Jäävuorisalaatti rapea, amerikansalaatti 100 g0,2 kpl  4 dl13 kcal1,1 g1 g0,2 g1,2 g
Kananmuna kuoreton 220 g4 kpl   314 kcal28 g0,7 g23 g0 g
Vispikerma (Milbona)200 g    586 kcal5 g6,4 g60 g0 g
Makeutusjauhe,cologran, 1tl=0,5g (Lidl), annos 75.0g1.5 g    5,7 kcal0 g1,4 g0 g0 g
Sinappi (teollinen)10 g 2 tl0,6 rl0,1 dl13 kcal0,4 g1,4 g0,6 g0 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Väkiviinaetikka 10 g 2 tl2/3 rl0,1 dl3,3 kcal0 g0,1 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1295 g    1817 kcal97 g23 g147 g6,1 g
Ravintosisältö / annos324 g    455 kcal24 g5,8 g37 g1,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    140 kcal7,5 g1,8 g11 g0,5 g
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, lisää etikka, sinappi, suola ja makeutusjauhe.

Murskaa haarukalla keitetyt valkuaiset ja sekoita kastikkeeseen.

Revi salaatti, pilko tomskut ja kurkut.

Sekoita ja laita lautasille.

Pilko päälle valkuaiset ja lisää kastike.

Voit sekoittaa varovasti.

Aseta kalat päälimmäiseksi.

Salaattipohjaan voit käyttää mitä aineksia haluat ja pippurimakrillin tilalle sopii tosi hyvin savupallas, harmi että on niin kallista, tai ihan tavallinen tonnikala.

Parasta koko jutussa on kastike- siihen tulee himo!