Broiler-pesto- kesäkurpitsa -lasagne

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 700 g2 kpl   126 kcal3,9 g18 g2,8 g4,9 g
Atria broilerin fileesuikale naturell400 g    440 kcal92 g0 g8,4 g0 g
Voi 10 g 2 tl0,7 rl0,1 dl73 kcal0,1 g0 g8,1 g0 g
Sipuli (kuorittu)60 g1,1 kpl  2/3 dl16 kcal0,8 g2,9 g0,1 g1 g
Valkosipuli 4 g1 kpl   4,3 kcal0,3 g0,7 g0 g0,1 g
Koskenlaskija paprikasulatejuusto250 g    700 kcal48 g0 g55 g0 g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 300 g 60 tl20 rl3 dl990 kcal6 g9 g105 g0 g
Vesi100 g 20 tl6,7 rl1 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Pesto (Pirkka)150 g    870 kcal6,5 g5,7 g92 g6,6 g
Kananmuna kuoreton 165 g3 kpl   235 kcal21 g0,5 g17 g0 g
Juustoraaste emmental punaleima100 g    390 kcal29 g0 g30 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
2239 g    3845 kcal207 g36 g318 g13 g
Ravintosisältö / annos560 g    962 kcal52 g9 g79 g3,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    172 kcal9 g1,6 g14 g0,6 g
Broiler-pesto- kesäkurpitsa -lasagne (Liha- ja linturuoat)
Melkein kuin oikea lasagne

neljä annosta

2 isoa tai 3 pientä kesäkurpitsaa
400 g broilersuikaleita naturel
voita tai öljyä paistamiseen
1 iso sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 pkt sulatejuustoa (esim.

Koskenlaskija)
3 dl kermaa tai ruokakermaa
1 dl vettä
1 dl pestoa
½ tl mustapippuria
2-3 kananmunaa
juustoraastetta

Käsittele ensin kesäkurpitsat: pese, puolita ja viipaloi noin ½ sentin viipaleiksi.

Itketä viipaleet levittämällä ne talouspaperin päälle ja ripottelemalla päälle suolaa.

Noin 10 minuutin kuluttua pyyhi suola ja viipaleiden pinnalle kohonnut neste pois.

Käännä viipaleet ja toista itketys.

Itketyksen tarkoituksena on poistaa kesäkurpitsan karvas neste.

Kesäkurpitsan itkiessä kuori sipuli ja valkosipuli, silppua ne ja paista hyvällä lämmöllä broilersuikaleet ja sipuli ja siirrä ne syrjään odottamaan.

Ruskista kevyesti hyvin itkeneet kesäkurpitsaviipaleet ja siirrä ne talouspaperin päälle odottamaan.

Lasagne onnistuu parhaiten, kun kesäkurpitsoista valuu mahdollisimman paljon nestettä pois ennen uuniin panoa.

Muna saostaa kesäkurpitsan vetisyyttä jonkin verran, mutta itketys ja valutus on silti hyvä tehdä.

Valmista juustokastike: kuumenna kerma ja vesi kasarissa ja sekoittele siihen paloiteltu sulatejuusto, pesto ja mustapippuri.

Nosta kasari liedeltä, vatkaa munien rakenne rikki ja lisää ne ohuena nauhana vatkaten juustokastikkeeseen.

Kokoa lasagne voideltuun vuokaan: kesäkurpitsalevyjä, broiler-sipulisekoitusta ja juustokastiketta kerroksittain.

Päällimmäiseksi juustoraastetta.

Paista 200 asteessa 45 minuutista tuntiin uunista riippuen ja nauti.