Broiler-pesto- kesäkurpitsa -lasagne
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Kesäkurpitsa zucchini | 700 g | 2 kpl | | | | 126 kcal | 3,9 g | 18 g | 2,8 g | 4,9 g |
Atria broilerin fileesuikale naturell | 400 g | | | | | 440 kcal | 92 g | 0 g | 8,4 g | 0 g |
Voi | 10 g | | 2 tl | 0,7 rl | 0,1 dl | 73 kcal | 0,1 g | 0 g | 8,1 g | 0 g |
Sipuli (kuorittu) | 60 g | 1,1 kpl | | | 2/3 dl | 16 kcal | 0,8 g | 2,9 g | 0,1 g | 1 g |
Valkosipuli | 4 g | 1 kpl | | | | 4,3 kcal | 0,3 g | 0,7 g | 0 g | 0,1 g |
Koskenlaskija paprikasulatejuusto | 250 g | | | | | 700 kcal | 48 g | 0 g | 55 g | 0 g |
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % | 300 g | | 60 tl | 20 rl | 3 dl | 990 kcal | 6 g | 9 g | 105 g | 0 g |
Vesi | 100 g | | 20 tl | 6,7 rl | 1 dl | 0 kcal | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g |
Pesto (Pirkka) | 150 g | | | | | 870 kcal | 6,5 g | 5,7 g | 92 g | 6,6 g |
Kananmuna kuoreton | 165 g | 3 kpl | | | | 235 kcal | 21 g | 0,5 g | 17 g | 0 g |
Juustoraaste emmental punaleima | 100 g | | | | | 390 kcal | 29 g | 0 g | 30 g | 0 g |
|
| Koko resepti 4 annosta | 2239 g | | | | | 3845 kcal | 207 g | 36 g | 318 g | 13 g |
Ravintosisältö / annos | 560 g | | | | | 962 kcal | 52 g | 9 g | 79 g | 3,2 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 172 kcal | 9 g | 1,6 g | 14 g | 0,6 g |
Broiler-pesto- kesäkurpitsa -lasagne (Liha- ja linturuoat)
Melkein kuin oikea lasagne
neljä annosta
2 isoa tai 3 pientä kesäkurpitsaa
400 g broilersuikaleita naturel
voita tai öljyä paistamiseen
1 iso sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 pkt sulatejuustoa (esim.
Koskenlaskija)
3 dl kermaa tai ruokakermaa
1 dl vettä
1 dl pestoa
½ tl mustapippuria
2-3 kananmunaa
juustoraastetta
Käsittele ensin kesäkurpitsat: pese, puolita ja viipaloi noin ½ sentin viipaleiksi.
Itketä viipaleet levittämällä ne talouspaperin päälle ja ripottelemalla päälle suolaa.
Noin 10 minuutin kuluttua pyyhi suola ja viipaleiden pinnalle kohonnut neste pois.
Käännä viipaleet ja toista itketys.
Itketyksen tarkoituksena on poistaa kesäkurpitsan karvas neste.
Kesäkurpitsan itkiessä kuori sipuli ja valkosipuli, silppua ne ja paista hyvällä lämmöllä broilersuikaleet ja sipuli ja siirrä ne syrjään odottamaan.
Ruskista kevyesti hyvin itkeneet kesäkurpitsaviipaleet ja siirrä ne talouspaperin päälle odottamaan.
Lasagne onnistuu parhaiten, kun kesäkurpitsoista valuu mahdollisimman paljon nestettä pois ennen uuniin panoa.
Muna saostaa kesäkurpitsan vetisyyttä jonkin verran, mutta itketys ja valutus on silti hyvä tehdä.
Valmista juustokastike: kuumenna kerma ja vesi kasarissa ja sekoittele siihen paloiteltu sulatejuusto, pesto ja mustapippuri.
Nosta kasari liedeltä, vatkaa munien rakenne rikki ja lisää ne ohuena nauhana vatkaten juustokastikkeeseen.
Kokoa lasagne voideltuun vuokaan: kesäkurpitsalevyjä, broiler-sipulisekoitusta ja juustokastiketta kerroksittain.
Päällimmäiseksi juustoraastetta.
Paista 200 asteessa 45 minuutista tuntiin uunista riippuen ja nauti.