Italialainen risotto (perusohje)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Oliiviöljy 14 g 2,7 tl1 rl0,2 dl119 kcal0 g0 g14 g0 g
Kanaliemikuutio, sisältää vehnää 11 g1 kpl   36 kcal1 g1,5 g2,9 g0,1 g
Vesi1000 g 200 tl67 rl10 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Risottoriisi de cecco 1 dl 85g450 g    1575 kcal27 g356 g4,5 g14 g
Sipuli (kuorittu)50 g0,9 kpl  0,6 dl14 kcal0,7 g2,4 g0,1 g0,9 g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g4 g1 kpl   4,2 kcal0,3 g0,7 g0 g0,1 g
Valkoviini kuiva 100 g 20 tl6,7 rl1 dl69 kcal0,3 g0,6 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
1629 g    1816 kcal29 g361 g21 g15 g
Ravintosisältö / annos271 g    302 kcal4,9 g60 g3,5 g2,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    112 kcal1,8 g22 g1,3 g0,9 g
Valmista kanaliemi kattilassa ja pidä lämpimänä.

Pilko sipuli ja valkosipuli.

Ota toinen kattila ja kuullota sipulia öljyssä muutama minuutti.

Lisää valkosipuli ja mahd.

muut yrttimausteet (ei aineslistassa) ja kuullota hetki.

Lisää sitten riisi ja kuullota öljyssä kunnes riisi on läpikuultavaa (varo ettei ruskistu).

Lurauta valkoviini sekaan ja anna höyrystyä pois.

Sitten lisää sen verran kanalientä että riisit peittyvät ja hämmennä kunnes neste on imeytynyt.

Lisää kanalientä pienissä erissä ja jatka n. 15-20 min kunnes risotto on valmis.

Suolaa maun mukaan, ja hyvää on myös ilman parmesaania!

Tähän perusohjeeseen sitten kanaa, kalaa, vihanneksia yms - muista merkitä niiden kalorit erikseen :)