Lihapullakeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g130 g2 kpl   36 kcal0,8 g7,7 g0,3 g3,3 g
Peruna, vanha, kuorittu 300 g5 kpl   228 kcal5,6 g47 g0,6 g3 g
Maissi, pakaste (Spar) 200g40 g    44 kcal1,7 g7,8 g0,9 g0 g
Lihapulla 1kpl/15g150 g    360 kcal23 g14 g23 g0,9 g
Makaroni, tumma 120 g  15 rl2,2 dl432 kcal16 g79 g3,6 g7,1 g
Vesi500 g 100 tl33 rl5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Lihaliemikuutio Maggi4 g    11 kcal0,4 g0,3 g0,9 g0 g
Turun sinappi, mieto16 g 3,2 tl1 rl0,2 dl30 kcal0,8 g4,5 g1 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
3 annosta
1260 g    1142 kcal48 g160 g30 g14 g
Ravintosisältö / annos420 g    381 kcal16 g53 g10 g4,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    91 kcal3,8 g13 g2,4 g1,1 g
Keitä pienessä kattilassa makaronit kypsiksi.

Kuori ja kuutioi peruna ja porkkana ja keitä ne isommassa kattilassa kypsäksi lihaliemessä.

Lisää sekaan maissi ja paloiksi leikatut lihapullat, lisää vettä jos näyttää liian sakealta.

Lisää viimeisenä makaronit ja mausta sinapilla ja tarpeen vaatiessa suolalla.