Kermainen lohikeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)70 g1,3 kpl  0,8 dl19 kcal0,9 g3,4 g0,1 g1,2 g
Purjosipuli 70 g0,4 kpl   16 kcal1,3 g1,7 g0,1 g1,5 g
Peruna, keskikokoinen 60g500 g7,1 kpl   300 kcal7,5 g65 g0,5 g4,5 g
Porkkana, keskikokoinen 65g130 g2 kpl   36 kcal0,8 g7,7 g0,3 g3,3 g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 28 g    199 kcal0,1 g0 g22 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 20 g  2 rl0,3 dl69 kcal2 g14 g0,2 g0,7 g
Vesi1000 g 200 tl67 rl10 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kalaliemikuutio 22 g2 kpl   67 kcal2,2 g7,5 g3,1 g0,2 g
Lohikuutiot, Rainbow (pakaste)400 g    480 kcal80 g0 g14 g0 g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)200 g    170 kcal2 g7 g14 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
5 annosta
2440 g    1356 kcal97 g106 g55 g11 g
Ravintosisältö / annos488 g    271 kcal19 g21 g11 g2,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    56 kcal4 g4,4 g2,2 g0,5 g
Kuori ja hienonna sipuli.

Halkaise purjo ja huuhtele.

Leikkaa viipaleiksi.

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.

Sulata rasva kattilaan ja lisää joukkoon kasvikset.

Kääntele muutama minuutti.

Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada joukkoon kiehuva vesi ja liemikuutiot ja maustepippuri.

Keitä kasviksia kunnes ovat lähes kypsiä.

Lisää joukkoon pakaste lohikuutiot ja ruokakerma.

Keitä miedolla lämmöllä vielä 5 minuuttia.