Punajuuri-jauheliharisotto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Punajuuri 300 g3,8 kpl   115 kcal3 g21 g0,6 g7,5 g
Sipuli 60 g1,1 kpl  2/3 dl18 kcal0,8 g2,9 g0,1 g1 g
Ruokaöljy keskiarvo 14 g 2,8 tl1 rl0,2 dl124 kcal0 g0 g14 g0 g
Paistijauheliha 10%400 g    680 kcal80 g0 g40 g0 g
Kasvisliemikuutio 11 g1 kpl   34 kcal1 g1,5 g2,6 g0,2 g
Riisi tumma 170 g  13 rl2 dl593 kcal12 g122 g3,9 g6,8 g
Timjami 1 g 1 tl1/2 rl 2,8 kcal0,1 g0,3 g0,1 g0,4 g
Persilja 5 g  2,5 rl 1,4 kcal0,1 g0,1 g0 g0,4 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
961 g    1568 kcal97 g148 g61 g16 g
Ravintosisältö / annos240 g    392 kcal24 g37 g15 g4,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    163 kcal10 g15 g6,4 g1,7 g
300 g raakaa punajuurta raastettuna (kuorittuna 350-400 g)
1 sipuli hienonnettuna
ruokaöljyä paistamiseen
400 g paistijauhelihaa
1/2 l ksvislientä
2 dl tummaa riisiä (kypsentämätöntä)
2 tl kynteliä (tai timjamia)
persiljaa silppuna

Kuullota punajuuri ja sipuli öljyssä.

Lisää jauheliha ja ruskista.

Lisää kasvisliemi, riisi ja kynteli.

Kypsennä n. 20 minuuttia aina välillä sekoittaen.

Mausta persiljalla.