Maalaissalaatti

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Salaattisekoitus (mm. rucola) (Aldi), annos 100g200 g    28 kcal3,8 g2,4 g0,4 g0 g
Kananmuna, keitetty 330 g6 kpl   471 kcal41 g1 g34 g0 g
Kapris etikkaliemessä, Figaro15 g    4,6 kcal0,3 g0,6 g0,1 g0,5 g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 1000 g17 kpl   758 kcal19 g154 g2 g10 g
Punasipuli, kuorittu, 100g40 g0,7 kpl  0,4 dl11 kcal0,5 g1,9 g0,1 g0,7 g
Sinappi 32 g 6,4 tl2 rl0,3 dl42 kcal1,4 g4,5 g1,9 g0,5 g
Valkoviinietikka (Rajamäen)15 g    3 kcal0 g1 g0 g0 g
Ruokaöljy keskiarvo 90 g 18 tl6,4 rl1 dl795 kcal0 g0 g90 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1722 g    2112 kcal66 g166 g128 g12 g
Ravintosisältö / annos431 g    529 kcal17 g41 g32 g2,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    123 kcal3,8 g10 g7,4 g0,7 g
1 pussi salaattisekoitusta
6 kpl kananmunia
1 rkl salaatti kapriksia
1 kg perunoita
1/2 punasipuli

Sinappikastike
2 rkl sinappia
1 rkl valkoviinietikkaa
1 dl ruokaöljyä
suolaa
valkopippuria

Keitä kananmunia 6 1/2 minuuttia.

Jäähdytä ja kuori
Keitä perunat ja kuutioi.

Laita perunat ja kananmunat isolle vadille.

Laita joukkoon kaprikset
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja sekoita salaattisekoituksen kanssa.

Laita salaatti perunoiden päälle.