Aapon kevyempi omenapiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Voi 50 g 10 tl3,6 rl0,5 dl363 kcal0,6 g0,2 g41 g0 g
Sokeri 100 g33 kpl25 tl8,3 rl1,2 dl406 kcal0 g100 g0 g0 g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g250 g 50 tl17 rl2,5 dl163 kcal28 g11 g0,8 g0 g
Vehnäjauho, sunnuntai180 g  18 rl2,8 dl630 kcal22 g128 g3,8 g5,4 g
Leivinjauhe 10 g 2 tl2/3 rl 18 kcal0,5 g3,8 g0 g0,1 g
Omena, keskikokoinen 200g250 g1,6 kpl   85 kcal0,5 g18 g0,8 g4,5 g
Siirappi 25 g 3,6 tl1,3 rl0,2 dl75 kcal0 g19 g0 g0 g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g8 g    29 kcal0,3 g6,4 g0,3 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
873 g    1768 kcal51 g285 g46 g10 g
Ravintosisältö / annos87 g    176 kcal5,1 g28 g4,6 g1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    203 kcal5,8 g33 g5,3 g1,1 g
Kuori omena(t), poista keskiö(t) omenaporalla ja lohko.

Laita esimerkiksi laakeapohjaisen uunivuoan pohjalle vettä niin, että omenat peittyvät.

Lisää rusinat joukkoon.

Kuumenna voi pehmeäksi taikinakulhossa.

Sekoita joukkoon sokeri.

Vatkaa riittävän tasaiseksi.

Jos viitsit, niin voit vaahdottaakin.

Lisää joukkoon maitorahka ja kerma.

Sekoita.

Laita jauhot toiseen astiaan sekoitettuna keskenään.

Yhdistä seokset.

Voitele suuri uunivuoka, jauhota ja kaada taikina.

Paksuudeltaan taikinaa saisi olla parisen senttiä.

Kaada vesi pois omenien ja rusinoiden asitasta.

Laita taikinakulhoon ja sekoita siirapin, kanelin ja sokerin kanssa.

Asettele lohkot mielesi mukaan taikinan päälle.