Lennumummin raparperipiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Margariini 40%, keiju kevyt laktoositon 75 g 15 tl5,4 rl0,8 dl265 kcal0 g0 g30 g0 g
Fruktoosi, hedelmäsokeri 40 g 10 tl3,3 rl0,5 dl162 kcal0 g40 g0 g0 g
Spelttijauho, täysjyvä, puolikarkea (Birkkala), annos 65g65 g    208 kcal10 g38 g1,7 g6,5 g
Ruisjauho kokojyväjauho 25 g  3,1 rl0,5 dl76 kcal2,2 g14 g0,5 g3,5 g
Kananmuna kuoreton 55 g1 kpl   79 kcal6,9 g0,2 g5,6 g0 g
Raparperi 100 g0,6 kpl  1,7 dl34 kcal0,7 g5,5 g0,1 g1,4 g
Vadelma 300 g  30 rl6 dl123 kcal3 g12 g2,4 g11 g
Leivinjauhe 5 g 1 tl1/3 rl 8,8 kcal0,3 g1,9 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
665 g    956 kcal23 g112 g40 g23 g
Ravintosisältö / annos111 g    160 kcal3,8 g19 g6,7 g3,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    144 kcal3,4 g17 g6,1 g3,4 g
Vatkaa rasva ja sokeri.

Lisää muna.

Sekoita jauhot keskenään ja lisää ne taikinaan.

Painele taikina vuokaan.

Sisus: Pilko raparperit kattilaan, lisää tilkka vettä ja vadelmat sekä hieman hedelmäsokeria.

Kiehauta ne pehmeiksi.

Lisää hilloke takinan päälle ja paista piirasta uunissa 200 asteessa n.20 min. Nauti jätksin kera.