Kesälasagne

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 350 g1 kpl   63 kcal2 g8,8 g1,4 g2,4 g
Dolmio Light Classico Bolognese250 g    93 kcal3 g20 g0,3 g1,7 g
Jauheliha, sika-nauta 200 g    443 kcal35 g0 g34 g0 g
Ruokakerma Kippari savujuusto (Valio), annos 250g250 g    275 kcal5,8 g10 g25 g0 g
Maito, Kevyt300 g 60 tl20 rl3 dl138 kcal10 g14 g4,5 g0 g
Juustoraaste emmental-mozzarella (Pirkka), annos 100g100 g    360 kcal28 g2 g27 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 20 g  2 rl0,3 dl69 kcal2 g14 g0,2 g0,7 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
3 annosta
1470 g    1440 kcal85 g69 g92 g4,8 g
Ravintosisältö / annos490 g    480 kcal28 g23 g31 g1,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    98 kcal5,8 g4,7 g6,3 g0,3 g
Tee Dolmiosta ja jauhelihasta kastike tai käytä edellispäivältä jäänyttä kastiketta.

Laita kattilaan kerma ja maito, kuumenna kiehuvaksi.

Raasta juusto ja lisää noin puolet kastikkeeseen, sekoita kunnes juusto on sulanut.

Mausta mielesi mukaan ja suurusta lopuksi vehnäjauhoilla.

Leikkaa kesäkurpitsa noin puolen sentin viipaleiksi.

Lado uunivuokaan pohjalle puolet jauhelihakastikkeesta ja sen päälle puolet kesäkurpitsa viipaleista ja puolet juustokastikkeesta.

Toista kerrokset ja ripottele päälle loppu juustoraaste.

Paista 225 asteessa kunnes pinta on kauniin ruskea.