Auran herkkusienikastike

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Herkkusieni, tuore330 g    80 kcal8,3 g10 g0 g10 g
Tomaatti 125 g1 kpl   29 kcal0,7 g4,3 g0,4 g1,7 g
Maustettu ruokakerma Kippari Savujuusto (Valio), annos 125g250 g    275 kcal5,8 g10 g25 g0 g
Basilika, tuore 20 g  10 rl1,5 dl5,4 kcal0,6 g0,2 g0,2 g0,3 g
Vesi400 g 80 tl27 rl4 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
3 annosta
1125 g    389 kcal15 g24 g26 g12 g
Ravintosisältö / annos375 g    130 kcal5,1 g8,1 g8,5 g4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    35 kcal1,4 g2,2 g2,3 g1,1 g
Sienet pieniksi ja paistinpannulle parin desin vettä kanssa.

Paista kunnes vesi haihtunut.

(Vaihtoehtona jättää vesi pois ja paistaa rasvassa.

Maukkaampaa mutta kalorisempaa.) Kun kypsiä, mausta suolalla ja valkopippurilla, lisää kipparikerma ja huuhtele kermapurkki parilla desillä vettä, jonka kaadat joukkoon.

Sitten basilikasilppua reilu desi ja yksi tomaatti paloiteltuna kuutioiksi.

Hauduta hetki.

Jos haluat suurustaa, jauhoja ois voinut paistaa sienten ja rasvan kera, mut ne on aika turhia kaloreita siinä lisänä.

Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.