Raparperipiirakka, nopea ja helppo!

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 300 g5,5 kpl   428 kcal38 g0,9 g31 g0 g
Sokeri127 g42 kpl32 tl11 rl1,5 dl516 kcal0 g127 g0 g0 g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen100 g 20 tl6,7 rl1 dl33 kcal3,3 g4,9 g0 g0 g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen100 g    720 kcal0 g0 g80 g0 g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta195 g  20 rl3 dl702 kcal25 g137 g4,1 g6,8 g
Leivinjauhe 5 g 1 tl1/3 rl 8,8 kcal0,3 g1,9 g0 g0 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4 g    16 kcal0 g4 g0 g0 g
Raparperi 180 g1,1 kpl  3 dl61 kcal1,2 g10 g0,2 g2,5 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
1011 g    2484 kcal68 g285 g115 g9 g
Ravintosisältö / annos169 g    415 kcal11 g48 g19 g1,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    246 kcal6,7 g28 g11 g0,9 g
Ohjeesta tulee piirakkavuoallinen, tuplaa aineet niin saat pellillisen.

2 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl maitoa (rasvaton)
1 dl/ 100g voisulaa

3 dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria

Vatkaa yhteen munat ja sokeri, lisää maito ja voisula.

Sekoita toisessa kulhossa jauhot, leivinjauhe ja vanijasokeri, sekoita taikinan joukkoon.

Kaada vuokaan (vuoraa leivinpaperilla niin ei tarvitse voidella) ja kaada päälle raparperit tai mitä tahansa marjoja, noin 3 dl.

Paista 200'( uunissa puolisen tuntia, kunnes taikinaan tulee vähän väriä pintaan.

Tarjoa sellaisenaan tai jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.