Leseleipä (karppi)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 450 g8,2 kpl   642 kcal56 g1,4 g46 g0 g
Vehnälese 36 g  12 rl1,8 dl82 kcal4,8 g5,5 g1,6 g14 g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl50 g    450 kcal0 g0 g50 g0 g
Leivinjauhe 7.5 g 1,5 tl1/2 rl 13 kcal0,4 g2,8 g0 g0 g
Suola, annos 3g2.5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
5 annosta
546 g    1187 kcal62 g10 g98 g14 g
Ravintosisältö / annos109 g    237 kcal12 g1,9 g20 g2,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    217 kcal11 g1,8 g18 g2,5 g
Ihanaa :D löysin kerrankin hyvän makuisen ja helpon leivän, johon ei tule juustoraastetta ;) !

Kananmunat vatkataan ja niihin lisätään leseet (joihin sekoitettu leivinjauhe ja suola).

Taikinan pitää jäädä "löysäksi".

Paistetaan 225 asteessa n. 15 minuuttia.

Muista voidella vuoka tai leipä voi jäädä kiinni (itse käytin teflonpinnotteista leipävuokaa ja silti meinasi tarttua kiinni)! Oma leipäni ei noussut, mutta leikkasin sen sitten paksummiksi viipaleiksi ja keskeltä halki :D . Ja olihan se hyvää :D !