Kirsikka-suklaa juustokakku

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kanamuna, paistettu (pirkka)300 g    660 kcal39 g1,5 g56 g0 g
Sokeri 212 g71 kpl53 tl18 rl2,5 dl861 kcal0 g212 g0 g0 g
Vehnäjauho, sunnuntai65 g  6,5 rl1 dl228 kcal7,8 g46 g1,4 g2 g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 35 g  3,5 rl0,6 dl117 kcal0 g29 g0 g0,5 g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 20 g 6,7 tl3,3 rl1/2 dl74 kcal3,7 g2,2 g4,3 g6,1 g
Kirsikka kivetön 500 g71 kpl  8,3 dl278 kcal4,4 g57 g0,5 g7,5 g
Sitruunamehu, laimentamaton50 g    11 kcal0,2 g0,8 g0 g0,1 g
Hillosokeri (Dansukker), annos 1000g127 g    495 kcal0 g125 g0 g0 g
Suklaa tumma 200 g1,2 kpl   1033 kcal7,8 g107 g62 g11 g
Kuohukerma,valio,2dl200 g    680 kcal4 g6 g70 g0 g
Philadelphia tuorejuusto 200g200 g    510 kcal12 g6,4 g48 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
1909 g    4946 kcal79 g592 g242 g27 g
Ravintosisältö / annos159 g    412 kcal6,6 g49 g20 g2,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    259 kcal4,1 g31 g13 g1,4 g
Suklaakakkupohja:
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Vuokaan:
voita tai margariinia
korppujauhoja

Kirsikkakompotti:
600 g kirsikoita (1 l)
1/2 sitruunan mehu
1 1/2 dl hillosokeria
1/2 vaniljatanko
1–2 rkl brandya

Suklaamousse:
200 g tummaa suklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kermaa
2 kananmunaa
1 dl sokeria

Tee ensin pohja: voitele ja korppujauhota tasapohjainen, halkaisijaltaan 24-senttinen vuoka.

Yhdistä kuivat ainekset sokeria lukuunottamatta.

Riko munat toiseen kulhoon ja lisää joukkoon sokeri.

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.

Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon.

Sekoita vain sen verran, että taikinasta tulee tasaista.

Kaada taikina vuokaan.

Paista 200-asteisen uunin alaosassa noin 30 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä hetken aikaa vuoassa ennen kumoamista.

Valmista kakun kypsyessä kirsikkakompotti.

Huuhtele ja valuta kirsikat, poista kivet.

Puolita osa kirsikoista.

Laita kattilaan kirsikat ja sitruunamehu, kuumenna.

Anna kiehua noin viiden minuutin ajan, lisää sitten hillosokeri sekoittaen, laita kattilaan myös vaniljatangon puolikas.

Keitä kymmenisen minuuttia.

Mausta kompotti brandyllä.

Poista vaniljatanko.

Jäähdytä.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.

Tarvitset niistä yhden: pakasta muut seuraavaksi kerraksi.

Laita suklaakakkupohja irtopohjavuoan pohjalle.

Lusikoi päälle jäähtynyt kompotti liemineen.

Aloita moussen teko erottelemalla keltuaiset valkuaisista.

Sulata pilkottu suklaa mikroaaltouunissa.

Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi.

Vatkaa valkuaiset sekä ripaus sokeria omassa kulhossaan kovaksi vaahdoksi.

Sekoita tuorejuusto, keltuaiset ja sokeri keskenään ja lisää juustoseos jäähtyneeseen suklaaseen.

Sekoita tasaiseksi.

Sekoita suklaa-juustoseoksen joukkoon kermavaahto.

Yhdistä valkuaisvaahto muihin aineisiin varovasti nostellen.

Levitä suklaamousse vuokaan kirsikoiden päälle.

Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

Vihje: Kakun rakenne jää ilmavammaksi, jos käytät suklaamoussessa 4 liivatelehteä.

Lisää liotetut, vesitilkkaan sulatetut liivatteet seokseen juuri ennen valkuaisvaahtoa.