Kirsikka-suklaa juustokakku
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Kanamuna, paistettu (pirkka) | 300 g | | | | | 660 kcal | 39 g | 1,5 g | 56 g | 0 g |
Sokeri | 212 g | 71 kpl | 53 tl | 18 rl | 2,5 dl | 861 kcal | 0 g | 212 g | 0 g | 0 g |
Vehnäjauho, sunnuntai | 65 g | | | 6,5 rl | 1 dl | 228 kcal | 7,8 g | 46 g | 1,4 g | 2 g |
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys | 35 g | | | 3,5 rl | 0,6 dl | 117 kcal | 0 g | 29 g | 0 g | 0,5 g |
Kaakaojauhe, sokeroimaton | 20 g | | 6,7 tl | 3,3 rl | 1/2 dl | 74 kcal | 3,7 g | 2,2 g | 4,3 g | 6,1 g |
Kirsikka kivetön | 500 g | 71 kpl | | | 8,3 dl | 278 kcal | 4,4 g | 57 g | 0,5 g | 7,5 g |
Sitruunamehu, laimentamaton | 50 g | | | | | 11 kcal | 0,2 g | 0,8 g | 0 g | 0,1 g |
Hillosokeri (Dansukker), annos 1000g | 127 g | | | | | 495 kcal | 0 g | 125 g | 0 g | 0 g |
Suklaa tumma | 200 g | 1,2 kpl | | | | 1033 kcal | 7,8 g | 107 g | 62 g | 11 g |
Kuohukerma,valio,2dl | 200 g | | | | | 680 kcal | 4 g | 6 g | 70 g | 0 g |
Philadelphia tuorejuusto 200g | 200 g | | | | | 510 kcal | 12 g | 6,4 g | 48 g | 0 g |
|
| Koko resepti 12 annosta | 1909 g | | | | | 4946 kcal | 79 g | 592 g | 242 g | 27 g |
Ravintosisältö / annos | 159 g | | | | | 412 kcal | 6,6 g | 49 g | 20 g | 2,2 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 259 kcal | 4,1 g | 31 g | 13 g | 1,4 g |
Suklaakakkupohja:
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Vuokaan:
voita tai margariinia
korppujauhoja
Kirsikkakompotti:
600 g kirsikoita (1 l)
1/2 sitruunan mehu
1 1/2 dl hillosokeria
1/2 vaniljatanko
1–2 rkl brandya
Suklaamousse:
200 g tummaa suklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kermaa
2 kananmunaa
1 dl sokeria
Tee ensin pohja: voitele ja korppujauhota tasapohjainen, halkaisijaltaan 24-senttinen vuoka.
Yhdistä kuivat ainekset sokeria lukuunottamatta.
Riko munat toiseen kulhoon ja lisää joukkoon sokeri.
Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon.
Sekoita vain sen verran, että taikinasta tulee tasaista.
Kaada taikina vuokaan.
Paista 200-asteisen uunin alaosassa noin 30 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä hetken aikaa vuoassa ennen kumoamista.
Valmista kakun kypsyessä kirsikkakompotti.
Huuhtele ja valuta kirsikat, poista kivet.
Puolita osa kirsikoista.
Laita kattilaan kirsikat ja sitruunamehu, kuumenna.
Anna kiehua noin viiden minuutin ajan, lisää sitten hillosokeri sekoittaen, laita kattilaan myös vaniljatangon puolikas.
Keitä kymmenisen minuuttia.
Mausta kompotti brandyllä.
Poista vaniljatanko.
Jäähdytä.
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.
Tarvitset niistä yhden: pakasta muut seuraavaksi kerraksi.
Laita suklaakakkupohja irtopohjavuoan pohjalle.
Lusikoi päälle jäähtynyt kompotti liemineen.
Aloita moussen teko erottelemalla keltuaiset valkuaisista.
Sulata pilkottu suklaa mikroaaltouunissa.
Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi.
Vatkaa valkuaiset sekä ripaus sokeria omassa kulhossaan kovaksi vaahdoksi.
Sekoita tuorejuusto, keltuaiset ja sokeri keskenään ja lisää juustoseos jäähtyneeseen suklaaseen.
Sekoita tasaiseksi.
Sekoita suklaa-juustoseoksen joukkoon kermavaahto.
Yhdistä valkuaisvaahto muihin aineisiin varovasti nostellen.
Levitä suklaamousse vuokaan kirsikoiden päälle.
Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
Vihje: Kakun rakenne jää ilmavammaksi, jos käytät suklaamoussessa 4 liivatelehteä.
Lisää liotetut, vesitilkkaan sulatetut liivatteet seokseen juuri ennen valkuaisvaahtoa.