Seitiunelma (atkins)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Seiti x-tra 400g100 g    80 kcal17 g0 g0,8 g0 g
Kermajuusto 17 % laktoositon (Arla), annos 100g50 g    135 kcal15 g0 g8,5 g0 g
Rainbow oliiviöljy 1rkl=n.15g15 g    135 kcal0 g0 g15 g0 g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)50 g    83 kcal1,5 g2 g7,5 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
215 g    433 kcal33 g2 g32 g0 g
Ravintosisältö / annos215 g    433 kcal33 g2 g32 g0 g
Ravintosisältö / 100g100 g    201 kcal15 g0,9 g15 g0 g
Tästä tulee 1 annos.

Laita uuni päälle 225 asteeseen ja ota samalla pakasteseiti sulamaan n. 10 minuutiksi.

Seidin voi myös laittaa suoraan pakkasesta uuniin.

Voitele uunivuuan pohja 1 rkl:lla oliiviöljyä ja lisää vesi.

Vesimäärä riippuu uunivuuasta.

Itselläni on pieni uunivuoka.

Lisään vettä niin että vesi-kerma seos nousee n. puoliväliin kalaa.

Kala imee nestettä itseensä kypsyessään.

Laita seiti uunivuualle ja lisää ruokakerma n. 1dl = 50g. Kaada kermaa myös seitin päälle.

Mausta seiti.

Itse käytän suolaa, sipulijauhetta, kalamaustetta ja aromisuolaa.

Kalamausteen sijaan voi käyttää pippuria/sitruunapippuria, tilliä jne. Maustan melko reippaalla kädellä, jotta kalaan tulisi makua.

Tämän jälkeen laita kala uuniin ja anna olla 30 minuuttia, jonka jälkeen lisää juustosiivut kalan päälle.

Anna paistua uunissa n. 10-15 minuuttia tai kunnes juusto on mieleisesti "juoksevaa".

Itse tykkään vähän rapeammasta, joten annan olla niin kauan kunnes juuston pinta hieman ruskettuu.

Ja ei muuta kuin nauttimaan esimerkiksi salaatin kera :)

Huom! Erimakuisilla juustoilla saadaan eri vivahteita makuun.