Tästä tulee 1 annos.
Laita uuni päälle 225 asteeseen ja ota samalla pakasteseiti sulamaan n. 10 minuutiksi.
Seidin voi myös laittaa suoraan pakkasesta uuniin.
Voitele uunivuuan pohja 1 rkl:lla oliiviöljyä ja lisää vesi.
Vesimäärä riippuu uunivuuasta.
Itselläni on pieni uunivuoka.
Lisään vettä niin että vesi-kerma seos nousee n. puoliväliin kalaa.
Kala imee nestettä itseensä kypsyessään.
Laita seiti uunivuualle ja lisää ruokakerma n. 1dl = 50g. Kaada kermaa myös seitin päälle.
Mausta seiti.
Itse käytän suolaa, sipulijauhetta, kalamaustetta ja aromisuolaa.
Kalamausteen sijaan voi käyttää pippuria/sitruunapippuria, tilliä jne. Maustan melko reippaalla kädellä, jotta kalaan tulisi makua.
Tämän jälkeen laita kala uuniin ja anna olla 30 minuuttia, jonka jälkeen lisää juustosiivut kalan päälle.
Anna paistua uunissa n. 10-15 minuuttia tai kunnes juusto on mieleisesti "juoksevaa".
Itse tykkään vähän rapeammasta, joten annan olla niin kauan kunnes juuston pinta hieman ruskettuu.
Ja ei muuta kuin nauttimaan esimerkiksi salaatin kera
Huom! Erimakuisilla juustoilla saadaan eri vivahteita makuun.