Porkkanatagliatelle

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g260 g4 kpl   73 kcal1,6 g16 g0,5 g6,5 g
Purjosipuli 60 g0,3 kpl   14 kcal1,1 g1,4 g0,1 g1,3 g
Öljyt, rypsiöljy, kylmäpuristettu virgino, 13,5 g, 1 rkl13 g    114 kcal0 g0 g13 g0 g
Ranskankerma (Ehrmann), annos 50g200 g    248 kcal6,4 g8,2 g21 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
2 annosta
533 g    449 kcal9 g25 g35 g7,8 g
Ravintosisältö / annos267 g    225 kcal4,6 g13 g17 g3,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    84 kcal1,7 g4,7 g6,5 g1,5 g
Suikaloi kuoritut porkkanat kuorimaveitsellä.

Leikkaa myös halkaistu, huuhdottu purjo suikaleiksi.

Kuullota porkkana- ja purjosuikaleet paistokasarissa tilkassa öljyä.

Jatka hauduttamista kannen alla noin viisi minuuttia.

Mausta ranskankerma 1 tl currylla ja ripauksella (n. 1/2 tl) suolaa.

Sekoita ranskankerma porkkana- ja purjosuikaleiden joukkoon ja kuumenna.

Hienonna päälle runsaasti (1/2 - 1 dl) tilliä.