Vähähiilarinen maustekakku

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 165 g3 kpl   235 kcal21 g0,5 g17 g0 g
Sokeri 24 g8 kpl6 tl2 rl0,3 dl97 kcal0 g24 g0 g0 g
Hermesetas-jauhe4 g    12 kcal0 g2,2 g0 g1,6 g
Kookoshiutale 70 g  14 rl2 dl463 kcal5,7 g4,5 g45 g11 g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g100 g    600 kcal24 g6,6 g54 g0 g
Kuohukerma,valio,2dl150 g    510 kcal3 g4,5 g53 g0 g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 100 g    709 kcal0,4 g0 g80 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
613 g    2626 kcal54 g42 g249 g13 g
Ravintosisältö / annos613 g    2626 kcal54 g42 g249 g13 g
Ravintosisältö / 100g100 g    428 kcal8,8 g6,9 g41 g2,1 g
3 munaa
2 rkl muscovadosokeria(tavallinenkin käy)
3 rkl canderel-makeutusjauhetta (itse laitoin hermesetasta nestemäisenä, ja toimi silläkin)
100 g sulatettua voita/margista/tms
2 dl meiran kookoshiutaleita
(ovat sopivan
hienojakoisia.)
1 dl mantelijauhetta
1½ tl kanelia
½ tl neilikkaa
½ tl inkivääriä
1 tl kardemummaa
1½ tl soodaa
1½ dl kuohukermaa

Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Voitele kakkuvuoka ja jauhota se kookoshiutaleilla.

Sulata voi. Siirrä jäähtymään.

Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään.

Vatkaa munat, sokeri ja makeutusjauhe vaahdoksi.

Lisää munaseokseen vuorotellen kuivat aineet, voisula, kerma ja sekoita varovasti taikinaksi.

Kaada taikina vuokaan ja kypsennä n. 40 - 50 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä, ennen kuin kumoat sen vuoasta.

Huom, resepti kopsattu kotikokki.

fi:stä, ei ole oma keksinä :)