Herkullinen mutta lihottava kakku

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kaakaojauhe, sokeroimaton 112 g 37 tl19 rl2,8 dl414 kcal21 g12 g24 g34 g
Vesi550 g 110 tl37 rl5,5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Leivinjauhe 2.5 g 1/2 tl0,2 rl 4,4 kcal0,1 g0,9 g0 g0 g
Suola, annos 3g2.5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Voi 60% rasvaa 285 g    1553 kcal2,5 g1,4 g174 g0 g
Sokeri 595 g198 kpl149 tl50 rl7 dl2415 kcal0 g594 g0 g0 g
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g200 g    286 kcal25 g0,6 g21 g0 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4 g    16 kcal0 g4 g0 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 520 g  52 rl8 dl1784 kcal53 g364 g6,2 g18 g
Flora vispi 20%500 g    1100 kcal15 g25 g100 g0 g
Valkosuklaa panda, levy 130g390 g    2180 kcal33 g215 g133 g0 g
Kuohukerma100 g    340 kcal2 g3 g35 g0 g
Voi, 1 tl, 5 g50 g    365 kcal0,5 g0,5 g40 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
30 annosta
3311 g    10458 kcal152 g1221 g533 g52 g
Ravintosisältö / annos110 g    347 kcal5 g41 g18 g1,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    316 kcal4,6 g37 g16 g1,6 g
Kiehauta vesi ja lisää kaakaojauhe, Jätä jäähtymään.

Yhdistä kuivat aineet ja jätä sivuun.

Lisää kuiviin aineisiin vielä 2 tl soodaa (en löytänyt listasta)

vatkaa pehmennetty voi ja sokeri yhteen.

Lisää yksitellen kananmunat (4 kpl)

Lisää vuorotellen kaakao-vesi ja kuivat aineet.

paista kerrokset yksitellen irtopohjavuoassa (täten tulee nätimpi ja helpompi kasata n 18 minuuttia tai kunnes tökkäät tikun keskelle ja se tulee puhtaana pois.

Anna jäähtyä

vatkaa flora vispi vaahdoksi ja lisää 1 levy sulatettua pandan valkosuklaata

kokoa kakku laittamalla täytettä 2 väliin.

lämmitä kuohukerma lähes kiehumispisteeseen ja lisää 2 levyä pandan valkosuklaata ja 50g voita.

Anna jäähtyä hieman ja kaada kakun päälle.

Kermoita kakun reunat haluamallasi tavalla.

Vaivaa vaativa mutta kaiken vaivan arvoinen!