Kesänmansikkakakku

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 280 g5,1 kpl   399 kcal35 g0,8 g29 g0 g
Sokeri 195 g65 kpl49 tl16 rl2,3 dl792 kcal0 g195 g0 g0 g
Vehnäjauho, Pouta Luomu107 g    385 kcal13 g76 g2,2 g0 g
Vadelma 500 g  50 rl10 dl206 kcal5 g21 g4 g19 g
Vispikerma laktoositon Valio 2dl200 g    720 kcal4 g5,4 g76 g0 g
Sokeri 12 g4 kpl3 tl1 rl0,1 dl49 kcal0 g12 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
1294 g    2550 kcal57 g310 g111 g19 g
Ravintosisältö / annos162 g    319 kcal7,1 g39 g14 g2,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    197 kcal4,4 g24 g8,6 g1,4 g
Mukillinen jokaista :
munia
vehnäjauhoja
sokeria

sekoita munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää vehnäjauhot lopuksi ja sekoita kevyesti.

Uuni n. 225 n. 15-20min

Vatkaa vispikerma ja halutessa voit maustaa sokerilla.

Tee puolet vadelmista/mansikoista soseeksi ja kostuta sillä kakku.

Päälle kerma ja koristeeksi loput marjat.