Tiikerikakku
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Voi | 10 g | | 2 tl | 0,7 rl | 0,1 dl | 73 kcal | 0,1 g | 0 g | 8,1 g | 0 g |
Korppujauho (Myllyn Paras) | 50 g | | | | | 185 kcal | 7 g | 36 g | 1,3 g | 2,1 g |
Rypsiöljy | 225 g | | 45 tl | 16 rl | 2,5 dl | 1990 kcal | 0 g | 0 g | 225 g | 0 g |
Sokeri | 383 g | 128 kpl | 96 tl | 32 rl | 4,5 dl | 1553 kcal | 0 g | 382 g | 0 g | 0 g |
Kananmuna kuorineen punnittu | 360 g | 6 kpl | | | | 454 kcal | 40 g | 1,1 g | 32 g | 0 g |
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug | 200 g | | 40 tl | 13 rl | | 53 kcal | 6,6 g | 6,2 g | 0 g | 0 g |
Vehnäjauho puolikarkea | 520 g | | | 52 rl | 8 dl | 1784 kcal | 53 g | 364 g | 6,2 g | 18 g |
Leivinjauhe | 10 g | | 2 tl | 2/3 rl | | 18 kcal | 0,5 g | 3,8 g | 0 g | 0,1 g |
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g | 16 g | | | | | 64 kcal | 0 g | 16 g | 0 g | 0 g |
Kaakaojauhe sokeroitu | 15 g | | 5 tl | 2,5 rl | 0,4 dl | 64 kcal | 0,9 g | 12 g | 1,4 g | 0,1 g |
|
| Koko resepti 20 annosta | 1789 g | | | | | 6236 kcal | 108 g | 821 g | 274 g | 21 g |
Ravintosisältö / annos | 89 g | | | | | 310 kcal | 5,4 g | 41 g | 14 g | 1 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 349 kcal | 6 g | 46 g | 15 g | 1,1 g |
Voitele kakkuvuoka voilla noin 10 g ja lisää siihen korppujauhoja noin 50 ml.
Laita kulhoon rypsiöljyä 250 ml ja sokeria 4 ½ dl sekoita monitoimikoneella.
Lisää joukkoon 6 kananmunaa.
Anna vatkaantua valkoiseksi taikinaksi.
Laita toiseen astiaan maitoa 200 ml.
Ota kolmas kulho ja laita siihen 8 dl vehnäjauhoja ja lisää joukkoon leivinjauhe 2 tl ja vaniljasokeri 4 tl. sekoita jauhot keskenään.
Lisää kulhoon jossa on valkoinen taikina vuoroin maito ja jauhoseos.
Sekoita taikinaa vielä hetken.
Kaada osa valkoista taikinaa kulhoon lisää siihen noin 5 tl kaakaojauhetta.
Sekoita nämä keskenään.
Kaada valkoinen taikina kakkuvuokaan, noin puolet taikinasta.
Kaada sen päälle suklaataikina ja sen päälle vielä valkoinen taikina.
Riko taikinan koostumus haarukalla pyörittelemällä haarukkaa taikinassa.
Paista kakkua 175 asteessa uunin keskiosassa noin 1 h. Koita välillä esim.
hammastikulla kakkua, ettei se pala.
Kun tikkuun ei enää tartu taikina ota kakku uunista pois.
Kaada kakku kumolleen ja ota kakkuvuoka pois.
Jos vuoka ei lähde irrottele varovaisesti reunoilta esim.
lastalla.
Anna jäähtyä ja nauti.