Tiikerikakku

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Voi 10 g 2 tl0,7 rl0,1 dl73 kcal0,1 g0 g8,1 g0 g
Korppujauho (Myllyn Paras)50 g    185 kcal7 g36 g1,3 g2,1 g
Rypsiöljy 225 g 45 tl16 rl2,5 dl1990 kcal0 g0 g225 g0 g
Sokeri 383 g128 kpl96 tl32 rl4,5 dl1553 kcal0 g382 g0 g0 g
Kananmuna kuorineen punnittu360 g6 kpl   454 kcal40 g1,1 g32 g0 g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 200 g 40 tl13 rl 53 kcal6,6 g6,2 g0 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 520 g  52 rl8 dl1784 kcal53 g364 g6,2 g18 g
Leivinjauhe 10 g 2 tl2/3 rl 18 kcal0,5 g3,8 g0 g0,1 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g16 g    64 kcal0 g16 g0 g0 g
Kaakaojauhe sokeroitu 15 g 5 tl2,5 rl0,4 dl64 kcal0,9 g12 g1,4 g0,1 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
20 annosta
1789 g    6236 kcal108 g821 g274 g21 g
Ravintosisältö / annos89 g    310 kcal5,4 g41 g14 g1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    349 kcal6 g46 g15 g1,1 g
Voitele kakkuvuoka voilla noin 10 g ja lisää siihen korppujauhoja noin 50 ml.

Laita kulhoon rypsiöljyä 250 ml ja sokeria 4 ½ dl sekoita monitoimikoneella.

Lisää joukkoon 6 kananmunaa.

Anna vatkaantua valkoiseksi taikinaksi.

Laita toiseen astiaan maitoa 200 ml.
Ota kolmas kulho ja laita siihen 8 dl vehnäjauhoja ja lisää joukkoon leivinjauhe 2 tl ja vaniljasokeri 4 tl. sekoita jauhot keskenään.

Lisää kulhoon jossa on valkoinen taikina vuoroin maito ja jauhoseos.

Sekoita taikinaa vielä hetken.

Kaada osa valkoista taikinaa kulhoon lisää siihen noin 5 tl kaakaojauhetta.

Sekoita nämä keskenään.

Kaada valkoinen taikina kakkuvuokaan, noin puolet taikinasta.

Kaada sen päälle suklaataikina ja sen päälle vielä valkoinen taikina.

Riko taikinan koostumus haarukalla pyörittelemällä haarukkaa taikinassa.

Paista kakkua 175 asteessa uunin keskiosassa noin 1 h. Koita välillä esim.

hammastikulla kakkua, ettei se pala.

Kun tikkuun ei enää tartu taikina ota kakku uunista pois.

Kaada kakku kumolleen ja ota kakkuvuoka pois.

Jos vuoka ei lähde irrottele varovaisesti reunoilta esim.

lastalla.

Anna jäähtyä ja nauti.