Kukkakaali-purjokeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kukkakaali 400 g2/3 kpl  10 dl96 kcal7,2 g8,8 g1,2 g9 g
Purjosipuli 80 g0,4 kpl   18 kcal1,4 g1,9 g0,2 g1,7 g
Valkosipuli 10 g2,5 kpl   11 kcal0,8 g1,6 g0,1 g0,2 g
Rypsiöljy 14 g 2,7 tl1 rl0,2 dl119 kcal0 g0 g14 g0 g
Flora kevyt margariini 40 400g15 g    56 kcal0,1 g0,5 g6 g0 g
Kasvisliemi laimennettu 400 g  27 rl4 dl37 kcal1,2 g1,6 g2,9 g0,2 g
Olympia perinteinen sulatejuusto (Valio), annos 15g100 g    240 kcal15 g3,1 g20 g0 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
3 annosta
1022 g    577 kcal26 g18 g44 g11 g
Ravintosisältö / annos341 g    193 kcal8,6 g5,8 g15 g3,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    57 kcal2,5 g1,7 g4,3 g1,1 g
Kuullota paloiteltu kukkakaali, purjo ja valkosipuli kattilassa öljy-margariiniseoksessa.

Lisää kasvisliemi ja keitä kunnes kukkakaali on kypsää.

Soseuta keitto.

Lisää paloiteltu sulatejuusto ja mausteet; ohjeessa sanotaan kirveli, mutta käytin itse timjamia.

Saksi pinnalle vielä ruohosipulia.

Ohje julkaistu Yhteishyvä 8/10.