Jauhelihakeitto Ipatzun tapaan

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 2000 g 400 tl133 rl20 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Chilikastike original, Felix30 g    26 kcal0,5 g4,5 g0 g0 g
Lihaliemikuutio Maggi44 g    123 kcal4 g3,1 g10 g0 g
Peruna, vanha, kuorittu 800 g13 kpl   609 kcal15 g124 g1,6 g8 g
Sipuli (kuorittu)200 g3,6 kpl  2,2 dl54 kcal2,6 g10 g0,4 g3,4 g
Porkkana 200 g3,1 kpl   65 kcal1,2 g11 g0,4 g5,1 g
Selleri, annos 50g100 g    14 kcal1 g3 g0 g0 g
Palsternakka 100 g2/3 kpl   64 kcal0,5 g12 g0,4 g4,5 g
Paistijauheliha 10%400 g    680 kcal80 g0 g40 g0 g
Paprika, punainen100 g    26 kcal0,9 g4,6 g0,4 g2 g
Persilja 40 g  20 rl 11 kcal0,6 g0,4 g0,1 g3,2 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
4014 g    1672 kcal106 g172 g53 g26 g
Ravintosisältö / annos335 g    140 kcal8,9 g14 g4,5 g2,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    42 kcal2,6 g4,3 g1,3 g0,7 g
Ruskista jauheliha ja kaada ylimääräinen rasva pois.

Kuori peunat, sipuli ja juurekset, leikaa kuutioiksi.

keitä vesi, mausta pippurilla, chilillä, paprikalla ja chilikastikkeella, lisää sipuli ja anna hautua noin 15 min.
Lisöö juurekset ja hauduta artti, lisää peruna ja paprika anna kypsyä kunnes peruna on kiinteää.

Lisää ruskistettu jauheliha, kuumenna kiehuvaksi ja tarkista maku.