Juhlavohvelit

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Sokeri 200 g67 kpl50 tl17 rl2,4 dl812 kcal0 g200 g0 g0 g
Kananmuna kuorineen punnittu36 g0,6 kpl   45 kcal4 g0,1 g3,2 g0 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g16 g    64 kcal0 g16 g0 g0 g
Vehnäjauho, sunnuntai350 g  35 rl5,4 dl1225 kcal42 g249 g7,4 g11 g
Vesi, vesijohtovesi 100 g 20 tl6,7 rl1 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Leivinjauhe 5 g 1 tl1/3 rl 8,8 kcal0,3 g1,9 g0 g0 g
Vadelmahillo (Pirkka)15 g    33 kcal0 g8 g0 g0,2 g
Voi 200 g 40 tl14 rl2,1 dl1451 kcal2,4 g0,8 g163 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
16 annosta
922 g    3639 kcal49 g475 g173 g11 g
Ravintosisältö / annos58 g    229 kcal3,1 g30 g11 g0,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    395 kcal5,3 g52 g19 g1,2 g
200 g voita
200 g sokeria
6 munaa
1 rkl vaniljasokeria
350 g vehnäjauhoja
1 dl vettä
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa voi, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi.

Sekoita venhäjauho ja leivinjauhe keskenään ja lisää vuoroin vettä vuoroin jauhoja taikinaan.

Erottele keltuaiset ja vatkaa taikinaan.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon.

Paista rapeita ja maistuvia vohveleita vohveliraudalla.

Rippuen koosta vohveleita tulee 10 - 16 kappaletta.

Hyviä nautinto hetkiä :D