Tomaattinen jauhelihapata

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Pirkka kevyt jauheliha 400g800 g    1360 kcal152 g0 g80 g0 g
Kesäkurpitsa, tuore240 g0,7 kpl   41 kcal1,4 g6 g1 g1,7 g
Porkkana, keskikokoinen 65g120 g1,9 kpl   34 kcal0,7 g7,1 g0,2 g3 g
Tomaattimurska (euroshopper) (Ruokakesko), annos 500g500 g    125 kcal7,5 g23 g1,5 g0 g
Kuohukerma,valio,2dl90 g    306 kcal1,8 g2,7 g32 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
1750 g    1865 kcal163 g38 g114 g4,7 g
Ravintosisältö / annos292 g    311 kcal27 g6,4 g19 g0,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    107 kcal9 g2,2 g6,5 g0,3 g
Kuori porkkanat ja kesäkurpitsa.

Höylää vihanneksista suikaleita.

Älä kuitenkaan käytä kesäkurpitsan siemenosaa.

Paista jauheliha.

Mausta halutessasi valkosipulilla.

Lisää suolaa ja pippuria.

Lisää porkkana ja kurpitsa jauhelihan joukkoon.

Kaada mukaan tomaattimurska.

Lisää kerma viimeisenä.

Hauduta sen verran, että porkkanan ja kurpitsa pehmenevät, mutta eivät ole täysin kypsiä.

Tarjoa valmis pata vaikka pastan kanssa.