Katkarapu-kesäkurpitsapiiras

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Piirakkapohja-ainekset (Pirkka), annos 225g225 g    1049 kcal21 g117 g54 g0 g
Katkarapu 200 g100 kpl  4 dl137 kcal29 g0 g2,2 g0 g
Kesäkurpitsa300 g0,9 kpl   51 kcal1,2 g7,5 g1,8 g2,1 g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g50 g    28 kcal1,6 g3,2 g1 g0 g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 200 g 40 tl13 rl 53 kcal6,6 g6,2 g0 g0 g
Kananmuna, keitetty 110 g2 kpl   157 kcal14 g0,3 g11 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 65 g  6,5 rl1 dl223 kcal6,6 g46 g0,8 g2,3 g
Rypsiöljy 27 g 5,4 tl1,9 rl0,3 dl239 kcal0 g0 g27 g0 g
Mineraalisuola keskiarvo 30 g 4,3 tl1,5 rl0,2 dl0,4 kcal0,1 g0 g0 g0 g
Mustapippuri 2 g 1 tl0,3 rl 5,6 kcal0,2 g0,8 g0,1 g0,5 g
Valkopippuri 2 g 1 tl0,3 rl 5,7 kcal0,2 g0,8 g0 g0,5 g
Parmesan formaggio da pasta40 g    183 kcal16 g0 g13 g0 g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g500 g    1300 kcal150 g10 g75 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
1751 g    3430 kcal246 g191 g186 g5,4 g
Ravintosisältö / annos219 g    429 kcal31 g24 g23 g0,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    196 kcal14 g11 g11 g0,3 g
Sulata piirakkapohja-ainekset ja katkaravut.

Painele piirakkapohja vuokaan ja nosta kylmään lepäämään.

Valmista täyte.

Suikaloi kesäkurpitsa ja kypsennä öljyssä noin 5 minuuttia, kunnes vihannekset pehmenevät.

Sekoita jauhot joukkoon ja keitä minuutin ajan.

Lisää kasariin kuuma maito nauhana ja keitä, kunnes täyte on pehmeää ja sakeaa.

Anna täytteen jäähtyä hieman ja sekoita sitten joukkoon sulatetut ja huuhdellut katkaravut, huoneenlämpöiset, vatkatut kananmunat ja parmesan.

Mausta maun mukaan ja kaada täyte piirakkapohjalle.

Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Paista piirakkaa 225 asteessa n. puoli tuntia tai kunnes täyte on kauniin ruskea.

Anna piirakan levätä paistamisen jälkeen (puolisen tuntia) tai tarjoile kylmänä salaatin kanssa.