Mallan kaalilaatikko

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kaali, valkokaali1600 g    338 kcal19 g54 g3,2 g34 g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 700 g    1593 kcal133 g0 g119 g0 g
Sipuli (kuorittu)110 g2 kpl  1,2 dl30 kcal1,4 g5,3 g0,2 g1,9 g
Riisi, pitkäjyväinen, keitetty, suolaa 200 g  17 rl2,5 dl290 kcal6,5 g63 g0,4 g1,4 g
Kasvisliemikuutio vähäras. (Maggi)22 g    48 kcal1,8 g5,7 g1,7 g0 g
Siirappi 70 g 10 tl3,5 rl1/2 dl211 kcal0,1 g52 g0 g0 g
Valkosipuli 8 g2 kpl   8,7 kcal0,6 g1,3 g0 g0,2 g
Voi, 1 tl, 5 g25 g    183 kcal0,3 g0,3 g20 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
2735 g    2700 kcal163 g182 g145 g37 g
Ravintosisältö / annos274 g    271 kcal16 g18 g14 g3,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    99 kcal6 g6,7 g5,3 g1,4 g
Keitä paloiteltu kaali kypsäksi suolalla ja kasvisliemikuutioilla maustetussa vedessä (noin 1 litra).

Keittämisen lopupuolella kaada joukkoon riisit ja tarkista nesteen määrä.

Kun riisi-kaaliseos on kypsää, ruskista sipulisilppu, valkosipulimurska ja jauheliha.

Mausta suolalla, mustapippurilla ja Sambal Oelekilla.

Sekoita ainekset keskenään, mausta vielä siirapilla ja kaada uunivuokaan.

Halutessa tiputtele päälle voi nokareita.

Paista uunissa 175 asteessa reilu tunti.

Anna pinnan ruskistua kauniista.