Jauheliha-papukeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1000 g 200 tl67 rl10 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Tomaattimurska, Rainbow, 500 g500 g  33 rl5 dl175 kcal5 g33 g2,5 g0 g
Kidneypapuja suolaliemessä (Eldorado), annos 240g400 g    360 kcal18 g66 g2,8 g0 g
Valkoiset pavut (Bonduelle), annos 100g400 g    360 kcal24 g60 g0,4 g0 g
Keittojuurekset, Rainbow400 g    100 kcal3,6 g19 g1,2 g0 g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha400 g    664 kcal76 g0 g40 g0 g
Sipuli (kuorittu)50 g0,9 kpl  0,6 dl14 kcal0,7 g2,4 g0,1 g0,9 g
Suola, annos 3g6 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
3156 g    1673 kcal128 g180 g47 g0,9 g
Ravintosisältö / annos316 g    167 kcal13 g18 g4,7 g0,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    53 kcal4 g5,7 g1,5 g0 g
Kiehauta vesi ja lisää tomaattimurska, huuhdellut pavut ja suolaa (halutessasi lihaliemikuutio).

Keitä papuja yhteensä noin 40 minuuttia.

Ruskista jauheliha ja sipuli (mausta mielesi mukaan, ainakin suolalla) ja pyöräytä paitinpannun kautta myös keittojuurekset ja lisää liemipohjaan noin 30 minuutin kohdalla.

Anna keiton levätä noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.