Tex-mex kesäkurpitsavuoka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 400 g1,1 kpl   72 kcal2,2 g10 g1,6 g2,8 g
Peruna, vanha, kuorittu 200 g3,3 kpl   152 kcal3,8 g31 g0,4 g2 g
Sipuli 4.1 g0,1 kpl  0,1 dl1,2 kcal0,1 g0,2 g0 g0,1 g
Oliiviöljy 14 g 2,8 tl1 rl0,2 dl124 kcal0 g0 g14 g0 g
Tomaattimurska 500 g  33 rl5 dl147 kcal2,8 g27 g1 g10 g
Polar 15% juustoraaste (150g)100 g    260 kcal31 g0 g15 g0 g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha400 g    664 kcal76 g0 g40 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1618 g    1421 kcal116 g68 g72 g14 g
Ravintosisältö / annos405 g    356 kcal29 g17 g18 g3,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    88 kcal7,2 g4,2 g4,4 g0,9 g
Pese kesäkurpitsa ja viipaloi se. Kuori ja leikkaa (3 isoa) perunat ohuiksi viipaleiksi.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

Paista pannulla sipulit ja jauheliha kypsiksi.

Lisää pannulle mausteseos ja tomaattimurska.

Anna kastikkeen hautua noin 5 minuuttia.

Voitele uunivuoka ja lado sinne vuorotellen kesäkurpitsa- ja perunaviipaleita, jauhelihakastiketta ja juustoraastetta.

Jätä päällimmäiseksi kerrokseksi kastiketta ja ripottele päälle juustoraaste.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.