Paahdetut uunikasvikset

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Punajuuri 200 g2,5 kpl   77 kcal2 g14 g0,4 g5 g
Porkkana, keskikokoinen 65g200 g3,1 kpl   56 kcal1,2 g12 g0,4 g5 g
Sipuli (kuorittu)100 g1,8 kpl  1,1 dl27 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Peruna, keskikokoinen 60g200 g2,9 kpl   120 kcal3 g26 g0,2 g1,8 g
Kesäkurpitsa400 g1,1 kpl   68 kcal1,6 g10 g2,4 g2,8 g
Lanttu 100 g    29 kcal1 g4,6 g0,3 g1,8 g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl20 g    180 kcal0 g0 g20 g0 g
Suola, annos 3g5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1225 g    557 kcal10 g71 g24 g18 g
Ravintosisältö / annos306 g    139 kcal2,5 g18 g6 g4,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    45 kcal0,8 g5,8 g2 g1,5 g
-Kuori punajuuret, porkkanat, sipuli (1kpl kelta- ja 1kpl punasipuli) ja lanttu.

Lohko melko isoiksi paloiksi.

- Pese kesäkurpitsa ja perunat ja paloittele isoiksi lohkoiksi.

- Mittaa öljy laakeaan uunivuokaan, lisää kasvikset ja pyöräytä sekaisin.

- Mausta kasvikset suolalla, pippurilla ja yrttimausteseoksella.

Sekoita.

- Kypsennä kasviksia 225-asteisessa uunissa 30-40 min., kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Kääntele kerran paahtamisen aikana.