Nakkipata

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g15 g    110 kcal0,2 g0,2 g12 g0 g
Nakki, keskiarvo 600 g20 kpl   1399 kcal68 g7 g124 g0,1 g
Pakastevihannes (Findus), annos 750g1500 g    450 kcal23 g68 g6 g38 g
Omenatäysmehu (Rainbow), annos 200g400 g    180 kcal0,8 g44 g0 g0 g
Ruokakerma, luomu (Valio), annos 50g400 g    640 kcal8,4 g15 g60 g0,4 g
Auran sinappi, perinteinen (Jalostaja), annos 7g30 g    65 kcal1,9 g7,4 g3,1 g0 g
Basilika, kuivattu 3 g 3 tl1,5 rl 7,6 kcal0,4 g0,6 g0,1 g1,2 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
14 annosta
2948 g    2852 kcal103 g142 g205 g39 g
Ravintosisältö / annos211 g    204 kcal7,3 g10 g15 g2,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    97 kcal3,5 g4,8 g6,9 g1,3 g
Paloittele nakit yksitellen 3-5samankokoiseen osaan.

Voit halutessasi käyttää myös prinssinakkeja.

Sulata voi wok- tai paistinpannussa ja lisää joukkoon nakit.

Ruskista nakit ja lisää sen jälkeen joukkoon wokkikasvikset.

Jatka paistamista kunnes wokkikasvikset ovat sulaneet.

Lisää sitten joukkoon tuoremehu, ruokakerma, sinappi ja basilika.

Anna kiehua miedolla lämmöllä noin puolisen tuntia, kunnes wokkikasvikset ovat kypsiä.

Nakkipadan kanssa voit tarjota keitettyjä perunoita tai muusia.

Vinkki: Nakkien tilalla voi käyttää broilerin- tai possunsuikaleita.