Musaka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Munakoiso 700 g1,8 kpl  23 dl157 kcal3,5 g22 g1,4 g18 g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl20 g    180 kcal0 g0 g20 g0 g
Jauheliha, naudanpaisti, rasvaa 5 % 450 g    578 kcal93 g0 g23 g0 g
Juusto, Arla Kadett 5%150 g    285 kcal51 g2,3 g7,5 g0 g
Soijarouhe (Risetti), annos 10g20 g    57 kcal10 g6,8 g0,2 g0 g
Kananmuna kuorineen punnittu70 g1,2 kpl   88 kcal7,7 g0,2 g6,3 g0 g
Luonnonjogurtti (Ingman)200 g    120 kcal7,6 g10 g5 g0 g
Lihaliemi laimennettu 200 g 40 tl13 rl2 dl38 kcal0 g6 g1,2 g0 g
Sipuli (kuorittu)100 g1,8 kpl  1,1 dl27 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g4 g1 kpl   4,2 kcal0,3 g0,7 g0 g0,1 g
Tomaattipyree, Pirkka30 g    25 kcal1 g5,7 g0,3 g0,3 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1944 g    1559 kcal176 g58 g65 g20 g
Ravintosisältö / annos486 g    390 kcal44 g15 g16 g4,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    80 kcal9 g3 g3,3 g1 g
Viipaloi munakoiso, voitele oljyllä ja mausta aromisuolalla.

Pehmennä viipaleita 200 asteisessa uunissa n.20min.

Pehmennä hienonnettu sipuli ja valkosipuli öljytilkassa, paista jauheliha ja mausta se paprikajauheella, mustapippurilla, rosmariinilla ja suolalla.

Lisää tomaattipyree sekä lihaliemi, anna hautua n.20min.

Lisää soijarouhetta loppuvaiheessa jäljelläolevan nesteen mukaan.

Lado munakoisot ja jauheliha kerroksittain, sekoita jugurtti, muna ja juusto keskenään, kaada seos päällimmäiseksi.

Kypsennä 200 asteessa n. 30 minuuttia.