Pellavaleipä (VHH)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki500 g 100 tl33 rl5 dl280 kcal43 g25 g1 g0 g
Kananmuna kuorineen punnittu120 g2 kpl   151 kcal13 g0,4 g11 g0 g
Leivinjauhe 5 g 1 tl1/3 rl 8,8 kcal0,3 g1,9 g0 g0 g
Pellavasiemenrouhe, Risetti45 g    220 kcal11 g15 g13 g13 g
Soijajauho rasvainen 40 g   0,7 dl187 kcal14 g9 g9 g4,8 g
Juusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, suurikoloinen, sinileima/gruyere 350 g44 kpl   1325 kcal98 g0 g105 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
20 annosta
1060 g    2171 kcal178 g52 g139 g18 g
Ravintosisältö / annos53 g    109 kcal8,9 g2,6 g7 g0,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    205 kcal17 g4,9 g13 g1,7 g
Sekoita ainekset keskenään.

Levitä uuninpellille puolet taikinasta ohueksi matoksi.

Paista 200 asteessa 10-15 min. kunnes kauniin ruskea.

Riittää kahteen pellilliseen