Lasagne

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kevyt emmental -raaste (Porlammin)191 g    564 kcal69 g0 g29 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea. Myllyn paras. 65 g.34 g  3,4 rl0,5 dl119 kcal4,5 g23 g0,8 g1,3 g
Oivariini, 60 (100g)41 g    226 kcal0,4 g0,4 g25 g0 g
Lihaliemikuutio vähärasv.&vähäsuol. Maggi5 g    14 kcal0,2 g2,7 g0,3 g0 g
Vesi200 g 40 tl13 rl2 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Pirkka pinaattilasagne levy (1 levy 16g)91 g    319 kcal12 g62 g2,6 g0 g
Lasagnelevy Rainbow64 g    235 kcal9 g45 g2 g1,9 g
Tomaattisose tomaattipyree, annos 125g140 g   1,6 dl104 kcal6,3 g18 g0,3 g1,4 g
Valkosipuli, tuore, silputtu17 g4,3 kpl   18 kcal1,3 g2,8 g0,1 g0,4 g
Paistijauheliha, Rasvaa 7% vähärasvainen432 g    601 kcal82 g0 g30 g0 g
Sipuli (kuorittu)148 g2,7 kpl  1,6 dl40 kcal1,9 g7,1 g0,3 g2,5 g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen900 g 180 tl60 rl9 dl297 kcal30 g44 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
2263 g    2535 kcal216 g206 g90 g7,5 g
Ravintosisältö / annos2263 g    2535 kcal216 g206 g90 g7,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    112 kcal10 g9 g4 g0,3 g
Jauhelihakastike:
n. 400g jauhelihaa
2-3 sipulia
2-3 valkosipulinkynttä
2prk tomaattipyreetä (yht. 140g)
2dl vettä
½ lihaliemikuutio
suolaa maun mukaan
basilikaa
mustapippuria

juustokastike:
n. 40g margariinia
3/4dl vehnäjauhoja
9dl maitoa
n. 150g kevytjuustoraastetta
viherpippuria

+reilu 10 lasagnelevyä
n. 50g juustoraastetta

1. Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli paistinpannulla.

2. Lisää joukkoon murskattu valkosipuli, tomaattipyree, vesi ja lihaliemikuutio sekä mausteet.

Anna hautua puolisen tuntia.

3. Jauhelihakastikkeen hautuessa valmista juustokastike: Sulata rasva mieluiten pinnoitetussa kattilassa (ettei maito pala keitettäessä pohjaan) ja lisää joukkoon jauhot.

4. Lisää rasva-jauhoseokseen maito vähitellen, ettei kastikkeeseen tule paakkuja (kannattaa aluksi lisätä maitoa hyvin vähän, jotta rasva-jauhoseos muuttuu tasaisen \"tahnamaiseksi\" ja sitten vasta lisätä loppu maito).

5. Anna rasva-jauho-maitoseoksen kiehua pari minuuttia koko ajan sekoittaen ja mausta sitten seos suolalla ja viherpippurilla sekä lisää joukkoon noin 150g juustoraastetta.

6. Jauhelihakastike on melko lailla valmista, kun juustokastike on saatu tehtyä, joten sitten ei kun lasagnea kokoamaan!
7. Levitä hieman jauhelihakastiketta lasagnevuoan pohjalle ja laita päälle lasagnelevyjä (tavallisesti vuokaan mahtuu vajaat 4 levyä kerrokseen).

Alimpaan kerrokseen ei tule juustokastiketta.

Levitä jauhelihakastiketta levyjen päälle ja kaada sitten juustokastiketta.

Tähän taas päälle levyt, sitten jauhelihaa ja sitten juustokastiketta.

Vuokaan mahtuu yleensä noin 3 lasagnelevykerrosta.

8. Ripottele päällimmäisen kerroksen päälle vielä hieman juustoraastetta.

9. Paista lasagnea uunissa 175 asteessa noin 40-45 minuuttia.

HUOM! Jauhelihakastiketta kannattaa laittaa melko vähän yhteen väliin, jotta sitä riittää joka kerrokseen.

Kastikkeen ei tarvitse todellakaan peittää lasagnelevyjä.

Juustokastiketta puolestaan kannattaa levittää niin, että se peittää levyt kokonaan.

Kannattaa olla tarkkana, että levyjen reunat peittyvät kastikkeeseen, etteivät ne kuiva paistettaessa.