Lasagne
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Kevyt emmental -raaste (Porlammin) | 191 g | | | | | 564 kcal | 69 g | 0 g | 29 g | 0 g |
Vehnäjauho puolikarkea. Myllyn paras. 65 g. | 34 g | | | 3,4 rl | 0,5 dl | 119 kcal | 4,5 g | 23 g | 0,8 g | 1,3 g |
Oivariini, 60 (100g) | 41 g | | | | | 226 kcal | 0,4 g | 0,4 g | 25 g | 0 g |
Lihaliemikuutio vähärasv.&vähäsuol. Maggi | 5 g | | | | | 14 kcal | 0,2 g | 2,7 g | 0,3 g | 0 g |
Vesi | 200 g | | 40 tl | 13 rl | 2 dl | 0 kcal | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g |
Pirkka pinaattilasagne levy (1 levy 16g) | 91 g | | | | | 319 kcal | 12 g | 62 g | 2,6 g | 0 g |
Lasagnelevy Rainbow | 64 g | | | | | 235 kcal | 9 g | 45 g | 2 g | 1,9 g |
Tomaattisose tomaattipyree, annos 125g | 140 g | | | | 1,6 dl | 104 kcal | 6,3 g | 18 g | 0,3 g | 1,4 g |
Valkosipuli, tuore, silputtu | 17 g | 4,3 kpl | | | | 18 kcal | 1,3 g | 2,8 g | 0,1 g | 0,4 g |
Paistijauheliha, Rasvaa 7% vähärasvainen | 432 g | | | | | 601 kcal | 82 g | 0 g | 30 g | 0 g |
Sipuli (kuorittu) | 148 g | 2,7 kpl | | | 1,6 dl | 40 kcal | 1,9 g | 7,1 g | 0,3 g | 2,5 g |
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen | 900 g | | 180 tl | 60 rl | 9 dl | 297 kcal | 30 g | 44 g | 0 g | 0 g |
|
| Koko resepti 1 annosta | 2263 g | | | | | 2535 kcal | 216 g | 206 g | 90 g | 7,5 g |
Ravintosisältö / annos | 2263 g | | | | | 2535 kcal | 216 g | 206 g | 90 g | 7,5 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 112 kcal | 10 g | 9 g | 4 g | 0,3 g |
Jauhelihakastike:
n. 400g jauhelihaa
2-3 sipulia
2-3 valkosipulinkynttä
2prk tomaattipyreetä (yht. 140g)
2dl vettä
½ lihaliemikuutio
suolaa maun mukaan
basilikaa
mustapippuria
juustokastike:
n. 40g margariinia
3/4dl vehnäjauhoja
9dl maitoa
n. 150g kevytjuustoraastetta
viherpippuria
+reilu 10 lasagnelevyä
n. 50g juustoraastetta
1. Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli paistinpannulla.
2. Lisää joukkoon murskattu valkosipuli, tomaattipyree, vesi ja lihaliemikuutio sekä mausteet.
Anna hautua puolisen tuntia.
3. Jauhelihakastikkeen hautuessa valmista juustokastike: Sulata rasva mieluiten pinnoitetussa kattilassa (ettei maito pala keitettäessä pohjaan) ja lisää joukkoon jauhot.
4. Lisää rasva-jauhoseokseen maito vähitellen, ettei kastikkeeseen tule paakkuja (kannattaa aluksi lisätä maitoa hyvin vähän, jotta rasva-jauhoseos muuttuu tasaisen \"tahnamaiseksi\" ja sitten vasta lisätä loppu maito).
5. Anna rasva-jauho-maitoseoksen kiehua pari minuuttia koko ajan sekoittaen ja mausta sitten seos suolalla ja viherpippurilla sekä lisää joukkoon noin 150g juustoraastetta.
6. Jauhelihakastike on melko lailla valmista, kun juustokastike on saatu tehtyä, joten sitten ei kun lasagnea kokoamaan!
7. Levitä hieman jauhelihakastiketta lasagnevuoan pohjalle ja laita päälle lasagnelevyjä (tavallisesti vuokaan mahtuu vajaat 4 levyä kerrokseen).
Alimpaan kerrokseen ei tule juustokastiketta.
Levitä jauhelihakastiketta levyjen päälle ja kaada sitten juustokastiketta.
Tähän taas päälle levyt, sitten jauhelihaa ja sitten juustokastiketta.
Vuokaan mahtuu yleensä noin 3 lasagnelevykerrosta.
8. Ripottele päällimmäisen kerroksen päälle vielä hieman juustoraastetta.
9. Paista lasagnea uunissa 175 asteessa noin 40-45 minuuttia.
HUOM! Jauhelihakastiketta kannattaa laittaa melko vähän yhteen väliin, jotta sitä riittää joka kerrokseen.
Kastikkeen ei tarvitse todellakaan peittää lasagnelevyjä.
Juustokastiketta puolestaan kannattaa levittää niin, että se peittää levyt kokonaan.
Kannattaa olla tarkkana, että levyjen reunat peittyvät kastikkeeseen, etteivät ne kuiva paistettaessa.