Mallan poronkäristys

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Poronkäristys, raaka (Lapin liha), annos 750g1500 g    1620 kcal293 g0 g51 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 400 g 80 tl27 rl4 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Sipuli (kuorittu)110 g2 kpl  1,2 dl30 kcal1,4 g5,3 g0,2 g1,9 g
Voi, 1 tl, 5 g50 g    365 kcal0,5 g0,5 g40 g0 g
Mustapippuri 2 g 1 tl0,3 rl 5,6 kcal0,2 g0,8 g0,1 g0,5 g
Suola, annos 3g10 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Pekoni (Atria), annos 70g70 g    245 kcal7,7 g0,4 g22 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
2142 g    2265 kcal302 g7 g114 g2,4 g
Ravintosisältö / annos268 g    283 kcal38 g0,9 g14 g0,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    106 kcal14 g0,3 g5,3 g0,1 g
Ota liha sulamaan jääkaappiin edellisenä iltana.

Paista pannulla miedossa lämmössä pilkotut pekoniviipaleet niin että rasva irtoaa niistä hyvin.

Lisää mukaan voita ja paista käristeviipaleet pienissä erissä.

Lisää pilkottu sipuli.

Kääntele hetki.

Kaada pataan ja lisää vesi sekä mausteet.

Laita kansi päälle ja annan hautua 125 asteisessa uunissa 1,5-2,5 tuntia.

Lisää tarvittaessa nestettä.

Tarjoa käristyksen kanssa perunamuusia.

Puolukkahillo ja suolakurkut ovat mainio lisuke.