Kebab(karppaus.info)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1400 g    2324 kcal266 g0 g140 g0 g
Aromisuola (5g)40 g    22 kcal0,3 g4,2 g0,4 g0,8 g
Oliiviöljy 27 g 5,4 tl1,9 rl0,3 dl239 kcal0 g0 g27 g0 g
Mustapippuri 15 g 7,5 tl2,1 rl 42 kcal1,6 g5,7 g0,5 g4 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
1482 g    2627 kcal268 g10 g168 g4,8 g
Ravintosisältö / annos1482 g    2627 kcal268 g10 g168 g4,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    177 kcal18 g0,7 g11 g0,3 g
Sekoita mausteet keskenään ja lisää jauheliha.

Sekoita ainekset hyvin.

Vaivaa taikinaa 10-15 minuuttia, jotta ilma poistuisi taikinasta.

Muotoile taikinasta n. 10 cm vahvuinen tanko ja puristele siitä ilmat pois.

Kääri tanko kaksinkertaisella foliolla tiukasti ja tee muutama reikä tangon päähän jotta ylimääräinen neste pääsee poistumaan.

Paista tankoa 100 asteessa n. 4 tuntia ja anna vetäytyä sen jälkeen n. 15 minuuttia, jotta se olisi helposti leikattavaa.

Ja eikun syömään.

Mausteita omien mieltymysten mukaan.

Toki muutakin lihaa voi käyttää (saa rasvaisempaa) mutta mulla sattui tällä kertaa olemaan tätä pakastimessa.