Kebab(karppaus.info)
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha | 1400 g | | | | | 2324 kcal | 266 g | 0 g | 140 g | 0 g |
Aromisuola (5g) | 40 g | | | | | 22 kcal | 0,3 g | 4,2 g | 0,4 g | 0,8 g |
Oliiviöljy | 27 g | | 5,4 tl | 1,9 rl | 0,3 dl | 239 kcal | 0 g | 0 g | 27 g | 0 g |
Mustapippuri | 15 g | | 7,5 tl | 2,1 rl | | 42 kcal | 1,6 g | 5,7 g | 0,5 g | 4 g |
|
| Koko resepti 1 annosta | 1482 g | | | | | 2627 kcal | 268 g | 10 g | 168 g | 4,8 g |
Ravintosisältö / annos | 1482 g | | | | | 2627 kcal | 268 g | 10 g | 168 g | 4,8 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 177 kcal | 18 g | 0,7 g | 11 g | 0,3 g |
Sekoita mausteet keskenään ja lisää jauheliha.
Sekoita ainekset hyvin.
Vaivaa taikinaa 10-15 minuuttia, jotta ilma poistuisi taikinasta.
Muotoile taikinasta n. 10 cm vahvuinen tanko ja puristele siitä ilmat pois.
Kääri tanko kaksinkertaisella foliolla tiukasti ja tee muutama reikä tangon päähän jotta ylimääräinen neste pääsee poistumaan.
Paista tankoa 100 asteessa n. 4 tuntia ja anna vetäytyä sen jälkeen n. 15 minuuttia, jotta se olisi helposti leikattavaa.
Ja eikun syömään.
Mausteita omien mieltymysten mukaan.
Toki muutakin lihaa voi käyttää (saa rasvaisempaa) mutta mulla sattui tällä kertaa olemaan tätä pakastimessa.