Miilunpolttajan spaghetti

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Spaghetti (Barilla)150 g    525 kcal19 g108 g2,3 g4,5 g
Pouttu pekoni 140 g pakkaus (Pouttu), annos 140g140 g    392 kcal21 g0 g34 g0 g
Kananmuna kuoreton 100 g1,8 kpl   143 kcal13 g0,3 g10 g0 g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g200 g    110 kcal6,2 g13 g4 g0 g
Basilika, tuore15 g    6 kcal0,5 g0,8 g0,1 g0,6 g
Kirsikkatomaatti, suomalainen100 g0,8 kpl   20 kcal0,6 g3,8 g0,3 g1,4 g
Suola, annos 3g1 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Mustapippuri 1 g 1/2 tl0,1 rl 2,8 kcal0,1 g0,4 g0 g0,3 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
3 annosta
707 g    1199 kcal60 g126 g51 g6,8 g
Ravintosisältö / annos236 g    400 kcal20 g42 g17 g2,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    170 kcal8,4 g18 g7,2 g1 g
Ruskista pekonit siivuina pannulla omassa rasvassaan.

Nosta jäähtymään talouspaperin päälle (paperi imee ylimääräisen rasvan pois ja pekonista tulee rapeampi).

keitä spaghetti ohjeen mukaan al dente.

Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa, lisää kerma.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Valuta pasta siivilässä ja siirrä se esim.

teflonkattilaan.

Silppua pekoni käsin pienehköiksi palasiksi spaghetin joukkoon.

Lisää puolitetut kirsikkatomaatit.

Lisää vielä muna-kerma-seos mukaan.

Siirrä kattila takaisin levylle.

Kuumenna varovasti samalla sekoittaen, kunnes munaseos hyytyy.

älä kuumenna liikaa, jotta ruoka jäämehevän kosteaksi.

Koristele basilikalla.

Tarjoa heti.