Omppupiirakka a la Henna

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen150 g    1080 kcal0 g0 g120 g0 g
Sokeri 160 g53 kpl40 tl13 rl1,9 dl649 kcal0 g160 g0 g0 g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%15 g    38 kcal2,1 g1,7 g0,8 g7,4 g
Vehnäjauho puolikarkea 230 g  23 rl3,5 dl789 kcal23 g161 g2,8 g8,1 g
Leivinjauhe 5 g 1 tl1/3 rl 8,8 kcal0,3 g1,9 g0 g0 g
Omena, keskikokoinen 200g500 g3,1 kpl   170 kcal1 g36 g1,5 g9 g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g5 g    18 kcal0,2 g4 g0,2 g0 g
Sokeri 15 g5 kpl3,8 tl1,3 rl0,2 dl61 kcal0 g15 g0 g0 g
Kaurahiutale 50 g  8,3 rl1,3 dl187 kcal7,2 g29 g3,7 g5 g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen50 g    360 kcal0 g0 g40 g0 g
Sokeri 50 g17 kpl13 tl4,2 rl0,6 dl203 kcal0 g50 g0 g0 g
Kananmuna kuoreton 110 g2 kpl   157 kcal14 g0,3 g11 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
1340 g    3721 kcal48 g458 g180 g30 g
Ravintosisältö / annos168 g    467 kcal6 g57 g23 g3,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    278 kcal3,6 g34 g13 g2,2 g
Vatkaa pehmeä margariini (tai vaihtoehtoisesti voi) sekä sokeri vaaleaksi joko puuhaarukalla tai sähkövatkaimella.

Lisää munat yksitellen.

Seos saattaa "juoksettua" (eli muuttua rakeiseksi), mutta se tasoittuu kun kuivia aineita lisätään joukkoon.

Sekoita vehnäjauhot, leseet ja leivinjauhe keskenään ja lisää parissa erässä voi-muna-sokeriseokseen.

Taputtele voidellun vuoan pohjalle.

Pilko omenat makusi mukaan joko kuutioiksi tai viipaleiksi.

Omenia ei tarvitse kuoria, vain kodat poistetaan.

Asettele omenat taikinan päälle.

Omenia käytetään oman maun mukaan, antamani määrä on viitteellinen.

Ripottele päälle hieman kanelia ja sokeria, oman maun mukaan.

Sulata 50g voita/margariinia, lisää desin verran sokeria ja desin verran kaurahiutaleita joukkoon.

Ripottele tämä seos omenoiden päälle.

Paistetaan n. 200°c:ssa n.40min, kunnes pinta nätisti ruskettunut.

(pohjan ainekset: 150g rasvaa, 2dl sokeria, 2munaa, vajaa desi leseitä (kaurahiutaleita voi käyttää tilalla, myös mitkä tahansa muut leseet käyvät), n. 3dl vehnäjauhoja (lisää ensin 3dl, jos taikina jää löysäksi, laita vähän enemmän, ei kuitenkaan yli 4dl) ja 1tl leivinjauhetta)