Pannacotta

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kuohukerma,valio,2dl350 g    1190 kcal7 g11 g123 g0 g
Liivatelehti, gelatiini5 g    18 kcal4,3 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
3 annosta
355 g    1208 kcal11 g11 g123 g0 g
Ravintosisältö / annos118 g    401 kcal3,8 g3,5 g41 g0 g
Ravintosisältö / 100g100 g    340 kcal3,2 g3 g35 g0 g
Pane liivatelehdet kymmeneksi minuutiksi kylmään veteen pehmenemään.

Halkaise vaniljatanko.

Mittaa 2 dl kermaa kattilaan.

Rapsuta veitsellä vaniljan siemenet kermaan ja pane vaniljatanko mukaan.

Kuumenna kerma kiehuvaksi, lisää joukkoon makeutusaine ja vedestä puristetut, pehmenneet liivatelehdet.

Ota kattila liedeltä.

Poista vaniljatanko ja anna seoksen jäähtyä.

Vaahdota loppu kerma ja lisää se sekä maustavat aineet jäähtyneeseen seokseen.

Kaada massa tarjoiluastiaan tai pieniin vuokiin esim.

cocktail-laseihin.

Pane pannacottat jääkaappiin pariksi tunniksi hyytymään.

Parasta seuraavana päivänä.

Koristele pakastemarjoilla.