Hirvenlihapata

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 500 g 100 tl33 rl5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Hirvenliha 500 g    562 kcal106 g0 g15 g0 g
Sipuli (kuorittu)300 g5,5 kpl  3,3 dl81 kcal3,9 g14 g0,6 g5,1 g
Porkkana 500 g7,7 kpl   164 kcal3,1 g28 g1 g13 g
Lanttu 300 g    87 kcal3 g14 g0,9 g5,4 g
Kesäkurpitsa zucchini 300 g0,9 kpl   54 kcal1,7 g7,5 g1,2 g2,1 g
Tomaattimurska (Euro shopper)400 g  27 rl4 dl120 kcal4 g16 g1,6 g0,8 g
Lihaliemijauhe, 1 rkl, vähäsuol., tumma, Saarioinen15 g    27 kcal5 g0,2 g0,6 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
2815 g    1094 kcal126 g80 g21 g26 g
Ravintosisältö / annos282 g    110 kcal13 g8 g2,1 g2,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    39 kcal4,5 g2,8 g0,7 g0,9 g
Ruskista liha, laita veteen kiehumaan.

Lisäile sipuli, tomaattimurska, lihaliemi ja suola.

Anna kiehua reilu tunti, lisää porkkana, lanttu ja rosmariini(kuivattu n.20g).

Anna jälleen kiehua hiljalleen noin tunti, lisää kesäkurpitsa ja hauduta muutama minuutti.

Nauti!