Punajuuri-vuohenjuustokastike (Yhteishyvän resepti hieman mukailtuna)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Punajuuri 500 g6,3 kpl   192 kcal5 g35 g1 g13 g
Valkosipuli 14 g3,5 kpl   15 kcal1,1 g2,3 g0,1 g0,3 g
Sipuli 110 g2 kpl  1,2 dl33 kcal1,4 g5,3 g0,2 g1,9 g
Kasvisliemikuutio 200 g18 kpl   609 kcal19 g27 g47 g3,2 g
Mustapippuri 1 g 1/2 tl0,1 rl 2,8 kcal0,1 g0,4 g0 g0,3 g
Basilika, tuore15 g    6 kcal0,5 g0,8 g0,1 g0,6 g
Vuohenjuusto 12 Petits Chevres Doux (President), annos 16g100 g    252 kcal16 g1,6 g20 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 10 g  1 rl0,2 dl34 kcal1 g7 g0,1 g0,4 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
950 g    1145 kcal44 g79 g69 g19 g
Ravintosisältö / annos238 g    287 kcal11 g20 g17 g4,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    120 kcal4,6 g8,3 g7,2 g2 g
Punajuuret kuoritaan ja raastetaan karkeaksi raasteeksi.

Sipuli ja valkosipuli kuoritaan ja pilkotaan.

Kuullotetaan sipuli kattilassa.

Lisätään valkosipuli ja punajuuriraaste ja annetaan kuumentua.

Lisää valmis kasvisliemi (2-2,5 dl) ja mustapippuri; anna hautua pienellä lämmöllä noin 20 minuuttia.

Mikäli liemi ei ole tarpeeksi tiivistä lisää joukkoon veteen sekoitettu vehnäjauho.

Lisää pehmeä vuohenjuusto nokareina.

Pilko päälle basilikaa makusi mukaan.

Tarjoiluvaihtoehtoja: Pastan kaveriksi, jauhelihapihvien kera kuittaamaan sekä perunan että kastikkeen, uunilohen lisukkeena tai possupihvien kera.