Parhaat pinaattileipäset/sämpylästä

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Tattarijauho, Myllynparas60 g    204 kcal7,8 g41 g1 g3,2 g
Kikhernejauho (Natco)25 g    90 kcal5,4 g14 g1,5 g0 g
Soijajauhot, Soyolk25 g    100 kcal10 g4 g5 g3 g
Alpro Soya, soijajogurtti, maustamaton250 g    145 kcal12 g7 g6,8 g2 g
Psyllium husk (Natures of scandinavia), annos 7g30 g    17 kcal1,8 g0,9 g0,6 g30 g
Fiberhusk (Lindroos), annos 10g5 g    0,5 kcal0,1 g0 g0 g4,3 g
Pinaatti, pakaste, Rainbow150 g    30 kcal4,7 g0,8 g1,2 g2 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
7 annosta
545 g    586 kcal41 g67 g16 g45 g
Ravintosisältö / annos78 g    84 kcal5,9 g10 g2,3 g6,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    107 kcal7,6 g12 g3 g8,2 g
Kananmunan tilalle tulee no egg-valmiste.

Sitä EI ole laskettu kaloreihin mukaan, mutta 1 tl vastaa yhtä kananmunaa ja on 9 kcal.

Ohje on siis kokonaan tällainen:
~1 dl tattarijauhoa
0,5 dl kikhernejauhoa
0,25 dl soijajauhoa
250 g soijajogurttia
1 pss pakastepinaattia
2 rkl psylliumia
2 tl mineraalisuolaa
~6 rkl Fiberhusk-hiutaleita

Jauhomäärät ovat vähän arvioita, mutta kannattaa katsoa, että ei tule liian sitkeää.

Toisaalta ei saa missään nimessä jäädä liian löysäksi!

Muotoile tästä uuninpellille sämpyläkasoja.

Tästä tulee noin 6-8 leipästä.

Itse tein aluksi vähän liian ohuita, mutta saa laittaa reilusti paksuutta.

:)

Paistoin uunissa noin 25 min 220 asteessa ja aika tummia tuli, mutta halusin rapeampia.

Keskeltä jäi pehmeäksi - ei raa'aksi kuitenkaan.