Hirvipihvit sienikastikkeessa uunikasvisten kera

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Lanttu 290 g    84 kcal2,9 g13 g0,9 g5,2 g
Parsakaali brokkoli 175 g1/2 kpl   61 kcal8,1 g3,4 g0,5 g4,4 g
Sipuli (kuorittu)150 g2,7 kpl  1,7 dl41 kcal2 g7,2 g0,3 g2,6 g
Korvasieni 250 g    45 kcal4,6 g1,3 g1,3 g4,8 g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g15 g    135 kcal0 g0 g15 g0 g
Vesi100 g 20 tl6,7 rl1 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 100 g1/4 kpl 6,7 rl1 dl43 kcal0,4 g4,1 g0 g0 g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%200 g    320 kcal5,4 g5,4 g30 g0 g
Ruskea kastike (valmis) (Rainbow), annos 100g42 g    13 kcal0,3 g2,5 g0,3 g0 g
Ulkofile nauta, annos 100g425 g    523 kcal89 g38 g17 g0 g
Rosmariini, tuore (-), annos 10g10 g    13 kcal0,3 g2,1 g0,6 g1,4 g
Avokadoöljy, extra virgin (Fontana), annos 10g5 g    40 kcal0 g0 g5 g0 g
Palsternakka 180 g1,2 kpl   115 kcal0,9 g21 g0,7 g8,1 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
3 annosta
1942 g    1431 kcal114 g99 g72 g27 g
Ravintosisältö / annos647 g    477 kcal38 g33 g24 g8,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    74 kcal5,9 g5,1 g3,7 g1,4 g
Tämä on itse asiassa Kettuterroristin ohje, netistä poimittua ja kuuluu tehdä nimenomaan HIRVEN ulkofileestä (mitä ei kalorilaskurista löytynyt).

hirven ulkofilee
suolaa
mustapippurirouhetta
tuoretta rosmariinia

Kastike:
1-2 rkl ruokaöljyä
1 sipuli
3 isoa herkkusientä
2 kourallista kuivattuja suppilovahveroita
1 dl vettä
1 dl olutta
2 dl ruokakermaa
katajanmarjoja
ruskean kastikkeen suurustetta

Poista fileestä kalvo ja leikkaa 1-1,5 sentin paksuisiksi pihveiksi.

Nuiji kevyesti.

Ruskista pihvit pannulla molemmin puolin.

Nosta pihvit laakeaan uunivuokaan.

Kaada pannulle vesi ja olut ja kiehauta.

Kaada huuhdeliemi talteen.

Kuori ja silppua sipuli ja kuullota pannulla öljyssä pehmeäksi.

Lisää sekaan paloitellut herkkusienet ja paista, kunnes sienistä irtoaa nestettä.

Lisää huuhdeliemi, kerma ja suppilovahverot.

Kiehauta ja suurusta sopivaksi suurusteella.

Mausta kastike murskatuilla katajanmarjoilla.

Kaada kastike vuokaan pihvien päälle ja kypsennä 175-asteisessa uunissa n. 30-40 min.